Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су почасни гости на хуманитарном догађају на ком су прикупљана средства за подизање свести о потребама глобалне здравствене заштите и испоруку медицинске опреме и средстава за здравствене раднике и пацијенте у Србији, који је Пројекат Ц.У.Р.Е. организовао у хотелу „Дрејк“ у Чикагу.

Захваљујући сарадњи са пројектом Ц.У.Р.Е, Фондација Принцезе Катарине у наредном периоду ће обезбедити стерилизациону медицинску опрему у вредности од 1.400.000 долара за здравствене установе широм Србије, болнице у Београду, Новом Саду, Зрењанину и Краљеву.

„Одушевљени смо што ћемо бити домаћини Њ.К.В. Принцези Катарине ове специјалне вечери, а прикупљена средства ће побољшати здравље и спасити животе у Србији кроз испоруку медицинске опреме и средстава. Заједно, ми мијењамо свет!“, рекао је др Даглас Џексон, председник и извршни директор Пројекта Ц.У.Р.Е, који води дистрибутивни центар у Чикагу од 2014. године.

„Част нам је што сарађујемо са Пројектом Ц.У.Р.Е. на обезбеђивању неопходне медицинске опреме за грађане Србије. Тренутно, само 40 болница пружа негу за око 9 милиона становника. Пацијентима, породицама и деци потребна је помоћ, да имали одговарајућу здравствену заштиту и наду“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, заједно са представницима Пројекта Ц.У.Р.Е такође су били и гости на пријему у организацији Ротари клуба Чикага и „Ротари уан“ фондације где су представили успешну заједничку сарадњу и разматрали наредне кораке у помагању Србији.

Пројекат Ц.У.Р.Е. је међународна организација за пружање помоћи, са седиштем у Денверу, Колорадо, са 20 центара за дистрибуцију и сакупљање широм Сједињених Америчких Држава, и највећи је светски дистрибутер дониране медицинске опреме. Од 1987. године, донирали су више од 550 милиона долара у опреми и медицинским програмима којима помажу сиромашнима у 134 земље.

(1)