ROYAL COMPOUND TREE PLANTING
ROYAL COMPOUND TREE PLANTING

Са великим задовољством, моја супруга, Њ.К.В. Принцеза Катарина и ја, користимо ову прилику да вас позовемо да учествујете у нашем новом еколошком пројекту „Меморијална садња дрвећа у Дворском комплексу“.

Нажалост, многа стабла у шуми Краљевског Двора умиру због старости. Помозите нам да се суочимо са овим изазовом и спасемо шуму Дворског комплекса тако што ћете посадити дрво, са посветом, у Краљевском парку у Београду.

Садњом дрвета у Краљевском комплексу, постаћете део предивног Дворског парка, који свакоме ко уђе у Краљевски комплекс пружа хармонију и мир, уз то знајући да ће ваша љубазна донација унапредити животну средину и допринети очувању природе, сачувати шуму Краљевског парка и бити посвећена ономе кога одредите.

У исто време, постаћете део овог прелепог места, помоћи ћете пошумљавању, док, радећи то, истовремено одајете почаст, чувате сећање и/или радите нешто лепо у славу особе или компаније коју одаберете.

Моја супруга и ја били бисмо вам веома захвални ако искористите ову јединствену прилику да допринесете предивном Дворском парку, што ће бити важно не само за нас већ и за будуће генерације.

Срдачно ваш,

Њ.К.В. Престолоналседник Александар

ROYAL COMPOUND TREE PLANTING IN BELGRADE, SERBIA
ROYAL COMPOUND TREE PLANTING

МЕМОРИЈАЛНА САДЊА ДРВЕЋА У ДВОРСКОМ КОМПЛЕКСУ

УКЉУЧИТЕ СЕ – ПОМОЗИТЕ ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ – ПОСАДИТЕ ДРВО

Како се приближава јубилеј, 100 година од почетка изградње Краљевског Двора, који је својим личним средствима подигао деда Њ.К.В. Престолонаследника Александра, Њ.В. Краљ Александар I, како би направио дом за своју породицу, а који је и сам такође био укључен у пројектовање Дворског парка, представљамо прилику да узмете учешће у „ Меморијалној садњи дрвећа у Дворском комплексу у Београду“.

Како би дуготрајно сећање на вашу донацију и позитиван допринос животној средини који ћете учинити били сачувани, можете посветити плочу која ће стајати испред дрвета у част неке особе или компаније. Поред тога, добићете и захвалницу Њ.К.В. Престолонаследника Александра, са сликом ваше плоче и посађеног дрвета, као вашег доприноса овом еколошком пројекту.

Дрво засађено у нечије име је живи допринос који користи како садашњим тако и будућим генерацијама и може се рећи да је можда то и најприкладнији поклон који чува сећање. Знајући колико дрвеће значи свету, ово је дар који наставља да даје. Ово би могао да буде најзначајнији поклон који сте некоме дали, који ће се најдуже памтити.

Предложена минимална донација је 500 евра по стаблу. Свако дрво ће имати плочу са именом особе или компаније коју одаберете. Средства ће бити искоришћена за израду плоче, покривање трошкова набавке и садње саднице и одржавање/поправке у Краљевском Двору у Београду.

Дворски Парк

Енглески пејзажни стил који се простире целим Дворским комплексом, у сусрету са цветним лејама, ружичњацима и травњацима у француском стилу, пружа посетиоцима прелеп призор, препун боја. Пејзажни архитекта Рене Едуард Андре дизајнирао је комплетан изглед Краљевског парка какав видите данас.

Дворски парк је део визије Краља Александра I да створи топао, миран дом за своју породицу и представља део његовог наслеђа.