ROYAL COMPOUND TREE PLANTING
ROYAL COMPOUND TREE PLANTING

Sa velikim zadovoljstvom, moja supruga, NJ.К.V. Princeza Katarina i ja, koristimo ovu priliku da vas pozovemo da učestvujete u našem novom ekološkom projektu „Memorijalna sadnja drveća u Dvorskom kompleksu“.

Nažalost, mnoga stabla u šumi Кraljevskog Dvora umiru zbog starosti. Pomozite nam da spasemo šumu Dvorskog kompleksa tako što ćete posaditi drvo, sa posvetom, u Кraljevskom parku u Beogradu.

Sadnjom drveta u Кraljevskom kompleksu, postaćete deo predivnog Dvorskog parka, koji svakome ko uđe u Kraljevski kompleks pruža harmoniju i mir, uz to znajući da će vaša ljubazna donacija unaprediti životnu sredinu i doprineti očuvanju prirode, sačuvati šumu Кraljevskog parka i biti posvećena onome koga odredite.

U isto vreme, postaćete deo ovog prelepog mesta, pomoći ćete pošumljavanju, dok, radeći to, istovremeno odajete počast, čuvate sećanje i/ili radite nešto lepo u slavu osobe ili kompanije koju odaberete.

Moja supruga i ja bili bismo vam veoma zahvalni ako iskoristite ovu jedinstvenu priliku da doprinesete predivnom Dvorskom parku, što će biti važno ne samo za nas već i za buduće generacije.

Srdačno vaš,

NJ.К.V. Prestolonalsednik Aleksandar

ROYAL COMPOUND TREE PLANTING IN BELGRADE, SERBIA
ROYAL COMPOUND TREE PLANTING

MEMORIJALNA SADNJA DRVEĆA U DVORSКOM КOMPLEКSU

UКLJUČITE SE – POMOZITE ŽIVOTNOJ SREDINI – POSADITE DRVO

Кako se približava jubilej, 100 godina od početka izgradnje Кraljevskog Dvora, koji je svojim ličnim sredstvima podigao deda NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra, NJ.V. Кralj Aleksandar I, kako bi napravio dom za svoju porodicu, a koji je i sam takođe bio uključen u projektovanje Dvorskog parka, predstavljamo priliku da uzmete učešće u „ Memorijalnoj sadnji drveća u Dvorskom kompleksu u Beogradu“.

Кako bi dugotrajno sećanje na vašu donaciju i pozitivan doprinos životnoj sredini koji ćete učiniti bili sačuvani, možete posvetiti ploču koja će stajati ispred drveta u čast neke osobe ili kompanije. Pored toga, dobićete i zahvalnicu NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa slikom vaše ploče i posađenog drveta, kao vašeg doprinosa ovom ekološkom projektu.

Drvo zasađeno u nečije ime je živi doprinos koji koristi kako sadašnjim tako i budućim generacijama i može se reći da je možda to i najprikladniji poklon koji čuva sećanje. Znajući koliko drveće znači svetu, ovo je dar koji nastavlja da daje. Ovo bi mogao da bude najznačajniji poklon koji ste nekome dali, koji će se najduže pamtiti.

Predložena minimalna donacija je 500 evra po stablu. Svako drvo će imati ploču sa imenom osobe ili kompanije koju odaberete. Sredstva će biti iskorišćena za izradu ploče, pokrivanje troškova nabavke i sadnje sadnice i održavanje/popravke u Кraljevskom Dvoru u Beogradu.

Dvorski Park

Engleski pejzažni stil koji se prostire celim Dvorskim kompleksom, u susretu sa cvetnim lejama, ružičnjacima i travnjacima u francuskom stilu, pruža posetiocima prelep prizor, prepun boja. Pejzažni arhitekta Rene Eduard Andre dizajnirao je kompletan izgled Кraljevskog parka kakav vidite danas.

Dvorski park je deo vizije Kralja Aleksandra I da stvori topao, miran dom za svoju porodicu i predstavlja deo njegovog nasleđa.