У присуству Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине и њихове кћерке Алисон, на Белом двору на Дедињу одржана је манифестација „Негујмо плесну традицију“ са циљем промоције плеса, а поводом државног првенства у латино-америчким плесовима. Акцију организује плесни клуб „Дер ту денс“ на челу са плесачем Иваном Милеуснићем, а уз подршку Краљевске породице.
Овом приликом господин Иван Милеуснић уручио је представницима Краљевске породице плакете за значајан допринос у одржавању традиције плеса и подизању свести о значају ове врсте уметности међу младима у Србији. Пријему су присуствовале бројне личности из света културе и уметности, а најмлађи плесни парови приредили су плесни перформанс.
На такмичењу које је одржано протеклог викенда награђени су победници у три категорије – омладинци, старији омладинци и сениори, а који су свечано представљени на пријему на Белом двору. У категорији „Омладинци“ прво место освојили су Поповић Никола и Савановић Андреа, другопласирани су били Губица Владимир и Косановић Наташа, а на трећој позицији нашли су се Шкрбић Марко и Стевановић Маша. У категорији „Старији омладинци“ победу су однели Андрић Сава и Радуловић Маша, док су друго место заузели Петровић Лазар и Аврамовић Катарина, а треће место Андрић Никола и Чавкуновић Луна. У категорији „Сениори“ прво место заузели су Лазарески Бојан и Каракатсанис Сарах-Диана, док су се на другом месту нашли Ерделyи Сзилард Денес и Јухас Жофиа, а на трећем Краник Ђорђе и Борозан Марина.
Присутни су имали су прилику да се освеже кафом „Бин енд лиф“.