Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј крстио је младог Принца Стефана, сина Њихових Краљевских Височанстава Принца Филипа и Принцезе Данице, у дворској капели Св. Андреја Првозваног у дворском комплексу на Дедињу. Крштени кумови су Њ.К.В. Принц Александар (брат близанац Њ.К.В. Принца Филипа) и госпођа Петра Лазаревић и господин Душан Антуновић, дугогодишњи породични пријатељи принчевског пара, Принца Филипа и Принцезе Данице. Заједно са Патријархом, крштење је богослужио Епископ шабачки Лаврентије који је венчао Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезу Катарину 1985. године, а такође је крстио и принчеве Филипа и Александра.

Принц Стефан је на крштењу носио крштено одело које је Његово Величанство Краљ Петар II носио на дан свог крштења које је обавио Његова Светост Патријарх Димитрије 1923. године у Београду, а његов кум је био је британски краљ Џорџ V.

“Путешествије” одорице за крштење било је веома занимљиво: нашла ју је госпођа Џенет Винсент, чија је бака (супруга брата њеног деде), госпођа Ремзи, живела са дадиљом Њ.В. Краља Петра II. У међувремену, одорицу за крштење наследио је прво отац госпође Винсент, потом сестра и коначно сама госпођа Винсент, која ју је пронашла када је сређивала ствари своје преминуле сестре Џенифер, и када је схватила о чему се ради одмах је ступила у контакт са српском Краљевском породицом, како би им је вратила.

Након крштења, Његово Краљевско Височанство Принц Стефан стекао је право и обавезу да буде носилац Великог Крста Краљевског ордена Карађорђеве звезде (1. реда), највишег одликовања Краљевског дома.

Поред родитеља Принца Стефана, Њ.К.В. Принца Филипа и Принцезе Данице, крштењу су присуствовали Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, кум Принца Стефана Њ.К.В. Принц Александар, Њ.К.В. Принцеза Марија да Глорија од Орлеана и Браганце, Војвоткиња од Сегорбе, Њ.К.В. Принцеза Ана од Француске, кума Њ.К.В. Принца Филипа, г-ђа Маја Гојковић, председница Народне скупштине Републике Србије, родитељи Принцезе Данице г-ђа Беба и г-дин Милан-Циле Маринковић, син Њихових Краљевских Височанства Дејвид Ендрјуз са супругом др Ангелики Ендрјуз Маргарити и њиховим сином Александром Ендрјузом, и госпођа Бети Румелиотис, сестра Њ.К.В. Принцезе Катарине.

Поводом крштења Принца Стефана, у Краљевском двору представљена је изложба „Краљевске свечаности“ која приказује фотографије са свечаности као што су крунисање Њ.В. Краља Петра I, венчање Њихових Величанстава Краља Александра I и Краљице Марије, крштење Њ.В. Краља Петра II, венчање Њихових Величанстава Краља Петра II и Краљице Александре, крштење Њ.К.В. Престолонаследника Александра, венчање Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине, крштење Њ.К.В. Принца Наследника Петра, крштење Њ.К.В. Принца Филипа и Принца Александра и многе друге.

Њ.К.В. Принц Стефан рођен је у недељу, 25. фебруара 2018. у 10:30 часова у Београду. Уз благослов Његове Светости Патријарха Иринеја, звона београдског храма Светог Саве огласила су рођење новог члана српске Краљевске породице. То је било први пут да је 49 звона највећег православног храма на Балкану објавило такво рођење. Звона цркве Светог Ђорђа на Опленцу и манастира Жиче такође су огласила рођење првог мушког детета Краљевске породице у Србији после 90 година, када се Њ.К.В. Принц Томислав родио у Београду. Он је био брат Његовог Величанства Краља Петра II, деде Њ.К.В. Принца Филипа.

Његово Краљевско Височанство Принц Филип је брат близанац Принца Александра, и други у реду наслеђа Престола (после Принца Наследника Петра). Син је Њ.К.В. Престолонаследника Александра и

Њ.К.В Принцезе Марије да Глорије од Орлеана и Браганце. Краљевић Филип је унук Њ.В. Краља Петра II и Њ.В. Краљице Александре. Крштени кумови су му Њ.В. грчки Краљ Константин, Њ.В. шпанска Краљица Софија и Њ.К.В. Војвоткиња од Калабрије. Принц Филип је 2000. године дипломирао на Краљевској школи у Кентерберију, а потом дипломирао на Лондонском Универзитету (УЦЛ) на одсеку за друштвене науке, после чега је радио у банци у лондонском Ситију. Завршио је École hôtelière de Lausanne (EHL) у Швајцарској и радио у Лондону. Принц Филип је радио за реномирани глобални хеџ фонд, на Кипру, а тренутно ради са реномираним глобалним менаџером за управљање активима у Лондону.

Њ.К.В. Принцеза Даница рођена је у Београду 1986. године, а живи у Паризу од 1992. године. Највећи део студија Принцеза Даница завршила је у Паризу. Дипломирала је на графичком дизајну и визуелним комуникацијама на Академији примењених уметности у Паризу као и на студијама Упоредне књижевности и славистике на Универзитету Сорбона-Париз. У Лондону, Принцеза је завршила мастер студије графичког дизајна и комуникација на Челзи колеџу за уметност и дизајн – Универзитет уметности у Лондону. Већи део детињства провела је у Београду и у Паризу.
Њ.К.В. Принц Филип и Принцеза Даница венчали су се у Саборној цркви у Београду 7. октобра 2017. године. Венчање је служио Његова Светост Патријарх српски Иринеј. Кума је била Њ.К.В. Принцеза Викторија од Шведске, а кум Њ.К.В. Принц Петар.

Краљевска породица захваљује свима који су помогли у крштењу: Студио Марушка, винарије Ковачевић, Александровић и Краљева винарија Опленац, Арт Ивал, виолиниста Драган Средојевић, гитариста Немања Богуновић, студио „СП видео“, хералд Краљевског дома г-дин Љубодраг Грујић, Атеље Ивковић, свештенство београдско-карловачке Митрополије и хор Богословије.