Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина организовала је данас традиционални „Дамски ручак“ на Краљевском двору у част 8. марта – Међународног дана жена. Принцеза Катарина је организовала ручак за даме високе званичнике, супруге високих званичника, амбасадорке, супруге амбасадора, представнице међународних организација и друге угледне даме.

Њ.К.В. Принцеза Катарина поздравила је истакнуте гошће и нагласила важност подршке присутних дама хуманитарним акцијама и пројектима који имају за циљ побољшање здравља жена.

„Сваке године на овај дан волим да позовем све даме да се уједине у промовисању хуманитарних активности и да учине све како би наше окружење било боље и лепше. Овом приликом, желим да најавим и традиционални Васкршњи базар рукотворина жена избеглица, као и пријем за више од 1000 деце без родитељског старања, и позивам вас да се придружите како бисте помогли овим рањивим групама. Моја Фондација је остварила велики успех током протеклих годину дана, донирајући медицинску опрему вредну више од два милиона долара. Једна од највећих донација био је 3Д дигитални мамограф вредан 300.000 долара за Институт за радиологију Клиничког центра Ниш, што је веома важно за здравствену заштиту жена. Поштоване даме, мајке, баке, молим вас водите рачуна о себи, останите здраве и волите живот”, рекла је Принцеза Катарина.

Међу гошћама су биле и Њихова Краљевска Височанства принцезе Даница, Љубица и Фалон, Алисон, кћерка Њихових Краљевских Височанстава, г-ђа Бети Румелиотис, сестра Принцезе Катарине, г-ђа Тамара Вучић, прва дама, супруга Њ.Е. г-дина Александра Вучића, председника Републике Србије, супруге министра Стефановића и министра Дачића, Њ.Е. г-ђа Нариндер Каухан, амбасадор Индије, Њ.Е. др Алона Фишер Кам, амбасадор Изреала, Њ. Е. г-ђа Нада Ал Акл, амбасадор Либана и друге угледне званице.

Принцеза Катарина је захвалила свима који су помогли да се оствари овај догађај: Леонтини и хору Чаролија, харфисткињи Дијани Сретеновић, модној кући Мона, компанији „Бин енд лиф“ за кафу и освежење, винарији Ковачевић и компанији Арт Ивал.