Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина, заједно са др Дагласом Џексоном, директором Пројекта C.U.R.E. и у пратњи Њ.Е. господина Кајла Скота, амбасадора Сједињених Америчких Држава у Србији, испоручила је медицинску опрему вредности више од 500.000 евра Клиничко-болничком центру Земун. Разноврсна медицинска опрема неопходна за функционисање КБЦ Земун допремљена је спрецијалним контејнером из Сједињених Америчких Држава захваљујући сарадњи Фондације Принцезе Катарине и организације „Project C.U.R.E“ (Commission on Urgent Relief and Equipment – Комисија за хитну помоћ и опрему) из Денвера, Колорадо.
„Веома сам захвална др Дагласу Џексону и Пројекту C.U.R.E. на сарадњи коју смо изградили, као и амбасадору Скоту што је данас овде са нама. Сигурна сам да ће ова медицинска опрема бити веома вредна лекарима и сестрама у земунској болници и да ће им свакодневни рад учинити лакшим. Ово није први пројекат који је успешно реализован у сарадњи са Пројектом C.U.R.E, јер смо такође обезбедили и четири нова модерна стерилизатора укупне вредности више од 1.400.000 евра за болнице у Новом Саду, Београду, Краљеву и Лесковцу. Верујем да је ово ипак само почетак сјајне сарадње са Пројектом C.U.R.E. и да ћемо заједно напредовати у мисији побољшања услова лечења наших грађана и опремању болница у целој Србији“, рекла је Принцеза Катарина.
Њ.К.В. Принцеза Катарина је такође нагласила да је веома поносна на рад своје Фондације која је само од почетка ове године набавила медицинску опрему вредности више од два милиона евра, а која је намењена медицинским установама широм Србије.
Проф. др Драгош Стојановић, директор КБЦ Земун, овом приликом је захвалио Принцези Катарини и др Дагласу Џексону на медицинској опреми која ће омогућити лакше функционисање свих одељења ове болнице.
Пројекат C.U.R.E. је највећа светска непрофитна организација која се бави донирањем медицинске опреме болницама, клиникама и домовима здравља у земљама у развоју. Са седиштем у Колораду, ова организација посвећена је побољшању здравствене инфраструктуре у заједницама са ограниченим ресурсима и у којима су основни материјал и савремена опрема недоступни или не могу да их приуште. Од 1987. године, Пројекат C.U.R.E. је обезбедио бројне медицинске донације хиљадама објеката у невољи широм света, у вредности од 550 милиона долара.