Фондација Принцезе Катарине свечано је отворила традиционални Божићни добротворни базар рукотворина жена избеглица из бивших југословенских република и шире, социјално угрожених жена и деце са посебним потребама у централном атријуму тржног центра Делта Сити у Београду. Укупни приход од продаје рукотворина намењен је помоћи овим угроженим групама.

Поздравно писмо Принцезе Катарине прочитао је г-дин Душан Бабац, члан Крунског већа: „Неке од ових жена напустиле су своје домове и храбро започеле живот далеко од своје домовине. Својим вештинама успеле су да издржавају своје породице у најтежим временима. Веома сам срећна што су и деца са посебним потребама овде присутна са својим радовима. Свима желим много успеха и хвала вам на великој подршци“.

Отварању добротворног базара присуствовао је г-дин Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције, чланови дипломатског кора Мексика, Египта, Ирака, Марока, Грузије, Ирана, Пакистана, чланови Саветодавних тела Круне и г-ђа Беатрис Грозданић.

Фондација Принцезе Катарине већ дуги низ година организује добротворни божићни и ускршњи базар како би помогла расељеним лицима, избеглицама и социјално угроженим особама које издржавају своје породице продајући ове дивне рукотворине. На овогодишњем базару учествоваће више од 30 излагача из целе Србије. Фондација Принцезе Катарине захвална је на љубазности и гостопримству управи тржног центра Делта Сити.

Божићни базар рукотворина биће отворен данас до 22:00 часа и сутра од 10:00 до 22:00 часа у тржном центру Делта Сити.