Поводом предстојећег Дана државности Србије, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар упућује честитку грађанима Србије.

„Поводом Дана државности који обележавамо у четвртак, 15. фебруара, грађанима Србије упућујем срдачне честитке и најбоље жеље. Сретење је дан када обележавамо прошлост, а припремамо и славимо будућност Србије. На овај дан, пре 214 година, почела је изградња модерне Србије, подизањем Првог српског устанка на челу са мојим претком Карађорђем, а пре 183 године донет је први српски устав.

Данас је Србија земља у којој се свакодневно унапређују демократска начела, у којој се зна важност људских права и значај поштовања свих разлика, било да су оне верске или националне. Будимо истрајни на том путу и наставимо да градимо правну државу у којој грађани живе безбедно и достојанствено, државу која памти и поштује своју прошлост, а у сваком тренутку је усмерена на будућност и на очување Србије за нашу децу.

Уз сећање на Сретење 1804. и са жељом да овај дан увек славимо као уједињени грађани Србије и целог света, честитам вам наш велики празник. Живела Србија!“, рекао је Престолонаследник Александар у својој поруци.