Више од 1000 малишана били су гости Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине данас у Белом Двору, на традиционалним васкршњим пријемима за децу из социјално угрожених категорија.

Пријему су присуствовали протојереј-ставрофор проф. др Владимир Вукашиновић, први београдски Архијерејски намесник, који је деци говорио о значају Васкрса у хришћанству, као и бројни представници дипломатског кора и друштвено одговорних компанија које су подржале организацију ових веома значајних пријема за децу.

Деца са сметњама у развоју, деца без родитељског старања и ромска деца уживала су данас у поклонима које је Краљевски пар припремио за њих уз помоћ бројних донатора као и својих сарадника из Фондације Принцезе Катарине и организацијом Лајфлајн чији је покровитељ Њено Краљевско Височанство. Као и сваке године, велику радост међу малишанима изазвала је потрага за шареним јајима у дворском парку испред Белог двора, а након тога Престолонаследник и Принцеза су малишанима поделили играчке, дечије књиге и слаткише.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина захваљују свим донаторима који су омогућили да дечица и ове године проведу леп и радостан Васкрс: организације Лајфлајн из Чикага, Њујорка и Велике Британије, амбасадама Аустралије, Босне и Херцеговине, Индије, Кореје, Кувајта, Финске, Палестине, Пакистана, делегацији Европске уније у Србији, компанијама Easygoing, Gamecredits, Орбико, Раух Србија, Chocoline, Марбо продукт, Евро Бук, Балон центар, Кока Кола, балетски студио „М“ Београд – Маја Ракита Марјановић, школама International Primary School, вртићу „Фантази“, The International School of Belgrade, Deutche Schule Belgrade, бројним волонтерима, као и свима осталима који су помогли да васкршњи пријеми буду одржани.