Više od 1000 mališana bili su gosti Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine danas u Belom Dvoru, na tradicionalnim vaskršnjim prijemima za decu iz socijalno ugroženih kategorija.

Prijemu su prisustvovali protojerej-stavrofor prof. dr Vladimir Vukašinović, prvi beogradski Arhijerejski namesnik, koji je deci govorio o značaju Vaskrsa u hrišćanstvu, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora i društveno odgovornih kompanija koje su podržale organizaciju ovih veoma značajnih prijema za decu.

Deca sa smetnjama u razvoju, deca bez roditeljskog staranja i romska deca uživala su danas u poklonima koje je Kraljevski par pripremio za njih uz pomoć brojnih donatora kao i svojih saradnika iz Fondacije Princeze Katarine i organizacijom Lajflajn čiji je pokrovitelj Njeno Kraljevsko Visočanstvo. Kao i svake godine, veliku radost među mališanima izazvala je potraga za šarenim jajima u dvorskom parku ispred Belog dvora, a nakon toga Prestolonaslednik i Princeza su mališanima podelili igračke, dečije knjige i slatkiše.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zahvaljuju svim donatorima koji su omogućili da dečica i ove godine provedu lep i radostan Vaskrs: organizacije Lajflajn iz Čikaga, Njujorka i Velike Britanije, ambasadama Australije, Bosne i Hercegovine, Indije, Koreje, Kuvajta, Finske, Palestine, Pakistana, delegaciji Evropske unije u Srbiji, kompanijama Easygoing, Gamecredits, Orbico, Rauch Serbia, Chocoline, Marbo product, Evro Book, Balon centar, Coca Cola, baletski studio „M“ Beograd – Maja Rakita Marjanović, školama International Primary School, vrtiću „Fantasy“, The International School of Belgrade, Deutche Schule Belgrade, brojnim volonterima, kao i svima ostalima koji su pomogli da vaskršnji prijemi budu održani.