Рођен 1942. године у Београду. После завршене Класичне гимназије дипломирао на Правном факултету у Београду 1964. године. Последипломске студије из Међународног права завршио у Лондону.

Члан је Адвокатске коморе у Београду и придружени члан Адвокатске коморе у Лондону.

Бави се претежно међународним приватним правом, међународним привредним правом, арбитражом и ваздухопловним правом.

Члан је Британско-Југословенског удружења правника у Лондону.

За услуге пружене правосуђу Шведске 1988. године Краљ Шведске одликовао га је Орденом Поларне звезде првог степена.

Један је од оснивача Демократске странке и потписник је Писма о намерама. Такође је међу оснивачима Демократске странке Србије 1992. године.

Од фебруара до октобра 2001. године био је Заменик министра правде Републике Србије. На том положају формирао је радну групу која је започела израду закона о рехабилитацији, закона о судовима, закона о невладиним организацијама и закона о политичким странкама.

Објавио је чланке у Енглеској у Цуррент Еуропеан Лаw, Импацт, Тхе Соутх Слав Јоурнал, Тхе Тимес и БСССЛА Неwслеттер. У Југославији објавио је чланке у листовима Данас Право, Политика, НИН и Бранич.

Излагао је на семинарима у Кембриџу, Лондону, Харварду, Ессеx Универзитету и Београду. Учествовао је са својим радовима на конференцијама у Краљевском институту за међународне послове Цхатхам Хоусе, Wилтон Парк и Парламенту Енглеске.

Бави се адвокатуром у Београду и Лондону. Ожењен Мирјаном, има два сина, Марка и Петра.

Поделите овај чланак: