Њ.К.В. Принц наследник Петар је рођен 5.фебруара 1980 у Чикагу у држави Илиноис. Најстарији је син Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Њ.И.К.В. Принцезе Марије да Глорије од Орлеанса и Браганце. Принц Петар је унук Њ.В.Краља Петра II И Њ.В. Краљице Александре. Његов крштени кум је Њ.К.В. Кнез Александар од Југославије, син Њ.К.В. Кнеза Регента Павла од Југославије.

Принц Петар је живео у Чикагу до краја 1981.године,када се преселио са родитељима у Вирџинију где је похађао обданиште Тајсонс Корнер 1983.године. У Лондону, када му је било осам година похађао једно од најцењенијих припремних школа за предшколски узраст.

Принц Петар са тринаест година уписао је Краљевску школу у Кентерберију у Енглеској, где је дипломирао 1998. године са три нивоа „А“ из уметности, шпанског и француског језика и десет оцена ГЦСЕ (Опште сведочанство о средњем образовању).

Принц Петар дипломирао је на Кентерберијској Краљевској школи у Енглеској са највишим оценама из уметности, француског и шпанског језика као и десет ГЦСЕ сертификата високог образовања. Похађао је и  са успехом завршио курс Камбервел колеџа за уметност Института у Лондону. Принц Петар се усавршавао у Европи на пољу дизајна и илустровања углавном у Севиљи и Барселони. У престижној школи дизајна на Роуд Ајленду на Источној обали Сједињених држава  усавршавао се годину дана након чега је уследила успешна каријера у Лондону  и Њујорку у области графичког дизајна и уметности где је имао прилику да сарађује са бројним познатим брендовима и међународним клијентима. Његова пасија је развој визуалних концепата кроз сарадњу са креативцима из других области интересовања зарад постизања разноврсности идеја и медија комуникације.

Поделите овај чланак: