Nj.K.V. Princ naslednik Petar je rođen 5.februara 1980 u Čikagu u državi Ilinois. Najstariji je sin Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Nj.I.K.V. Princeze Marije da Glorije od Orleansa i Bragance. Princ Petar je unuk Nj.V.Kralja Petra II I Nj.V. Kraljice Aleksandre. Njegov kršteni kum je Nj.K.V. Knez Aleksandar od Jugoslavije, sin Nj.K.V. Kneza Regenta Pavla od Jugoslavije.

Princ Petar je živeo u Čikagu do kraja 1981.godine,kada se preselio sa roditeljima u Virdžiniju gde je pohađao obdanište Tajsons Korner 1983.godine. U Londonu, kada mu je bilo osam godina pohađao jedno od najcenjenijih pripremnih škola za predškolski uzrast.

Princ Petar sa trinaest godina upisao je Kraljevsku školu u Kenterberiju u Engleskoj, gde je diplomirao 1998. godine sa tri nivoa „A“ iz umetnosti, španskog i francuskog jezika i deset ocena GCSE (Opšte svedočanstvo o srednjem obrazovanju).

Princ Petar diplomirao je na Kenterberijskoj Kraljevskoj školi u Engleskoj sa najvišim ocenama iz umetnosti, francuskog i španskog jezika kao i deset GCSE sertifikata visokog obrazovanja. Pohađao je i  sa uspehom završio kurs Kambervel koledža za umetnost Instituta u Londonu. Princ Petar se usavršavao u Evropi na polju dizajna i ilustrovanja uglavnom u Sevilji i Barseloni. U prestižnoj školi dizajna na Roud Ajlendu na Istočnoj obali Sjedinjenih država  usavršavao se godinu dana nakon čega je usledila uspešna karijera u Londonu  i Njujorku u oblasti grafičkog dizajna i umetnosti gde je imao priliku da sarađuje sa brojnim poznatim brendovima i međunarodnim klijentima. Njegova pasija je razvoj vizualnih koncepata kroz saradnju sa kreativcima iz drugih oblasti interesovanja zarad postizanja raznovrsnosti ideja i medija komunikacije.

Podelite ovaj članak: