Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина и Принц Филип били су домаћини пријема који је у Белом Двору организован данас предвече поводом скупштине Организације српских студената у иностранству (ОССИ). 

На самом почетку пријема студенте је поздравио њихов домаћин, Њ.К.В. Престолонаследник Александар II који је између осталог рекао:

„Образовани млади људи су наша будућност. Све већи број наших младих људи одлази у иностранство да студира. Многи од њих и остану тамо. Као што и они треба да буду ту за своју земљу, тако Србија мора да учини све да остане у контакту са њима. Морамо улагати у њих као у наш највећи ресурс. Зато моја Фондација за образовање пружа пуну подршку свим студентима и дипломцима који хоће да наставе да се образују, како у земљи тако и у иностранству. То што смо се вечерас окупили у Белом Двору показује колико нам је свима важна ова мисија. Моја Фондација за образовање и ја стојимо вам на располагању да заједничким напорима створимо бољу климу за студенте у Србији, како бисмо спречили ’одлив мозгова’ и пружили нашим младима боље услове за њихову будућност.“

Гостима су се поред Њ.К.В. Престолонаследника Александра II обратили и г-дин Божин Николић, у име Њ.Е. г-дина Ивана Мркића, министра спољних послова Републике Србије, академик Димитрије Стефановић, генерални секретар Српске академије наука и уметности (САНУ), председник ОССИ г-дин Милутин Станисављевић, потпредседник ОССИ г-дин Александар Јаковљевић, председник РЕПАТС-а Јована Ружичић и др Предраг Стојичић, председник организације „Србија у покрету“. 

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) окупља српске студенте на основним, магистарским и докторским студијама широм света. Основана 1997.године, ОССИ има за циљ да умрежи студенте, омогући размену информација и пружање помоћи као и организовање заједничих пројеката који на прави начин представљају Србију.

Краљевски пар са задовољством је подржао окупљање ових студената и убудуће ће настојати да ојача везе између младих који студирају у иностранству и уопште дијаспоре са нашим институцијама.