Њ.К.В. Принцеза Катарина отворила је први „Зимски дечији бал“, културни догађај у форми балске свечаности намењен деци узраста од 5 до 11 година. Бал је организован од стране Малог позоришта „Душко Радовић“ и Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, у сарадњи са Фондацијом Принцезе Катарине. 
Правила лепог понашања и лепота даривања врлине су које својим примером треба да приближимо нашим најмлађима, те су деца током Зимског дечијег бала, имала прилику да учешћем у Балској хуманитарној лутрији донирају прилог, а као награду за своје добро дело добијала су симболичан поклон. Сав приход, у сарадњи са Фондацијом Принцезе Катарине, биће дониран за најугроженију децу Србије. 
Принеза Катарина захвалила се организаторима што су као сарадника одабрали Фондацију Принцезе Катарине, а затим се обратила рекавши: „Када сам била мала, питала сам маму шта жели од мене да будем када порастем. Мама ми је рекла, да будем добар пример. У свету је мало добрих примера. Ја сам посветила свој живот помагању другима, а посебно вама, нашој дивној деци. Останите тако бистри, радосни и добри. Бал је отворен!“.
Музички, драмски и плесни програм балске свечаности изводио је Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, Компанија Балет Младих, оперска певачица Марија Јелић и глумци Малог позоришта „Душко Радовић“, а деца су имала прилику да науче плесове попут менуета, валцера, полке, лендлера, кан-кана, али и грађанског кола насталог на српском двору.