Nj.K.V. Princeza Katarina otvorila je prvi „Zimski dečiji bal“, kulturni događaj u formi balske svečanosti namenjen deci uzrasta od 5 do 11 godina. Bal je organizovan od strane Malog pozorišta „Duško Radović“ i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, u saradnji sa Fondacijom Princeze Katarine. 

Pravila lepog ponašanja i lepota darivanja vrline su koje svojim primerom treba da približimo našim najmlađima, te su deca tokom Zimskog dečijeg bala, imala priliku da učešćem u Balskoj humanitarnoj lutriji doniraju prilog, a kao nagradu za svoje dobro delo dobijala su simboličan poklon. Sav prihod, u saradnji sa Fondacijom Princeze Katarine, biće doniran za najugroženiju decu Srbije. 

Prineza Katarina zahvalila se organizatorima što su kao saradnika odabrali Fondaciju Princeze Katarine, a zatim se obratila rekavši: „Kada sam bila mala, pitala sam mamu šta želi od mene da budem kada porastem. Mama mi je rekla, da budem dobar primer. U svetu je malo dobrih primera. Ja sam posvetila svoj život pomaganju drugima, a posebno vama, našoj divnoj deci. Ostanite tako bistri, radosni i dobri. Bal je otvoren!“.

Muzički, dramski i plesni program balske svečanosti izvodio je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Kompanija Balet Mladih, operska pevačica Marija Jelić i glumci Malog pozorišta „Duško Radović“, a deca su imala priliku da nauče plesove poput menueta, valcera, polke, lendlera, kan-kana, ali i građanskog kola nastalog na srpskom dvoru.