Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина свечано су отворили традиционални божићни Базар рукотворина жена избеглица из бивших југословенских република, са Блиског истока и из североисточне Азије, социјално угрожених жена и деце са посебним потребама, у „Комбанк дворани“ у Београду. Сав приход од продаје рукотворина намењен је за помоћ овим угроженим групама.

Отварању добротворног Базара присуствовао је и господин Владимир Цуцић, Комесар за избеглице и миграције Републике Србије, Принцеза Марија де Глорија од Орлеана и Браганце, Принцеза Ана од Француске, г-ђа Бети Румелиотис, сестра Принцезе Катарине, као и представници дипломатског кора и чланови Саветодавних тела Круне.

„Драго ми је да вас поздравим на божићном Базару и захвалим управи Комбанк дворане што нам је уступила ово сјајно место. Имате прилику да уживате у дивним рукотворинама ових креативних жена и њихових удружења. Поштоване даме, ви сте храбре, јер издржавате своје породице вашим рукама. Ваше вештине и креативност обогаћују вас и наш свакодневни живот. Срећна сам и јер су деца с посебним потребама присутна овде са њиховим радовима. Сав приход са овог Базара намењен је подршци овим женама и деци с посебним потребама. Зато вас позивам да помогнете куповином изложених рукотворина и да позовете своје пријатеље да дођу на Базар. Са радошћу очекујемо божићне пријеме у Белом Двору, када ћемо поделити божићне пакетиће деци без родитељског старања. Свима желим много успеха и срећне празнике“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Принцеза Катарина и њена Фондација већ дуги низ година организују добротворне божићне и ускршње Базаре како би помогли расељеним лицима, избеглицама и социјално угроженим особама који издржавају своје породице продајом ових прекрасних рукотворина. На овогодишњем Базару учествује више од 30 излагача из целе Србије. Фондација Принцезе Катарине захваљује на љубазности и гостопримству управи Комбанк дворане и Кафетерији на освежењима.

Божићни Базар рукотворина биће отворен данас до 19 часова у Комбанк дворани.