Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina svečano su otvorili tradicionalni božićni Bazar rukotvorina žena izbeglica iz bivših jugoslovenskih republika, sa Bliskog istoka i iz severoistočne Azije, socijalno ugroženih žena i dece sa posebnim potrebama, u „Kombank dvorani“ u Beogradu. Sav prihod od prodaje rukotvorina namenjen je za pomoć ovim ugroženim grupama.

Otvaranju dobrotvornog Bazara prisustvovao je i gospodin Vladimir Cucić, Komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Princeza Marija de Glorija od Orleana i Bragance, Princeza Ana od Francuske, g-đa Beti Rumeliotis, sestra Princeze Katarine, kao i predstavnici diplomatskog kora i članovi Savetodavnih tela Krune.

„Drago mi je da vas pozdravim na božićnom Bazaru i zahvalim upravi Kombank dvorane što nam je ustupila ovo sjajno mesto. Imate priliku da uživate u divnim rukotvorinama ovih kreativnih žena i njihovih udruženja. Poštovane dame, vi ste hrabre, jer izdržavate svoje porodice vašim rukama. Vaše veštine i kreativnost obogaćuju vas i naš svakodnevni život. Srećna sam i jer su deca s posebnim potrebama prisutna ovde sa njihovim radovima. Sav prihod sa ovog Bazara namenjen je podršci ovim ženama i deci s posebnim potrebama. Zato vas pozivam da pomognete kupovinom izloženih rukotvorina i da pozovete svoje prijatelje da dođu na Bazar. Sa radošću očekujemo božićne prijeme u Belom Dvoru, kada ćemo podeliti božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja. Svima želim mnogo uspeha i srećne praznike“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Princeza Katarina i njena Fondacija već dugi niz godina organizuju dobrotvorne božićne i uskršnje Bazare kako bi pomogli raseljenim licima, izbeglicama i socijalno ugroženim osobama koji izdržavaju svoje porodice prodajom ovih prekrasnih rukotvorina. Na ovogodišnjem Bazaru učestvuje više od 30 izlagača iz cele Srbije. Fondacija Princeze Katarine zahvaljuje na ljubaznosti i gostoprimstvu upravi Kombank dvorane i Kafeteriji na osveženjima.

Božićni Bazar rukotvorina biće otvoren danas do 19 časova u Kombank dvorani.