У присуству Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра од Србије и принца Радуа од Румуније, на стадиону БАСК одиграна је хуманитарна фудбалска утакмица између удружења Краљевина Србија и Краљевина Румунија. Сва средства од продатих карата и прикупљених прилога на самом мечу, намењена су за помоћ Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој. Резултат утакмице био је Удружење Краљевина Србија 0 – Удружење Краљевина Румунија 3.

Удружење грађана „Краљевина Србија“ које се налази под директним покровитељством краљевске породице Карађорђевић, организовало је ову утакмицу поводом 96. годишњице од прве званичне међународне утакмице Србије и Румуније одигране у Београду 8. јуна 1922. у част венчања Краља Александра Првог (првог почасног председника БАСК-а) и принцезе Марије од Румуније, ктиторке Универзитетске дечје клинике „Тиршова“. На овај начин Удружење промовише хуманост и најлепше вредности које спајају наша два народа који су кроз целу историју гајили пријатељске и добросуседске односе.

Утакмици је присуствовало више од 50 гостију из Румуније, Њихова Краљевска Височанства Принц Михаило и Принцеза Љубица, представници дипломатског кора, спортски клубови из различитих спортова из целе земље, познате личности и више стотина грађана. Циљ Удружења је да постепено, из године у годину, подиже важност овог догађаја и да на 100. годишњицу одигравања прве утакмице, 2022. године, наше репрезентације одиграју пријатељску утакмицу у Београду у част овог догађаја.

Сви играчи и посетиоци имали су прилику да се освеже водом „Ројал спринг“.