Васкршњи базар рукотворина жена избеглица и деце са посебним потребама, биће свечано отворен у петак, 23. марта у „Биг фешн“ шопинг центру, улица Вишњичка 84, Београд.
Базар ће отворити Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина заједно са господином Владимиром Цуцићем, комесаром Комесаријата за избеглице и мигранте Републике Србије, у присуству представника дипломатског кора и бројних званица из културног и јавног живота Србије.
Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине већ дуги низ година организује традиционалне божићне и васкршње базаре са циљем да помогне расељенима, избеглицама и социјално угроженим категоријама да продају своје производе и зараде, како би највеће хришћанске празнике провели са својим породицама неоптерећени финансијским проблемима. Више од 40 жена и деце из целе Србије излаже на овогодишњем базару, а сав приход је намењен за помоћ овим угроженим категоријама.
Васкршњи базар биће отворен у петак, 23. марта од 11 до 22 сата и у суботу, 24. марта од 10 до 22 сата, у „Биг фешн“ шопинг центру, улица Вишњичка 84, Београд.