Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина званично је отворила конференцију СИНЕРГИЈА 2017 (Српска конференција о интервенцијској кардиологији и кардиоваскуларном имиџингу) у организацији Клиничког центра Србије, уз учешће еминентних стручњака из целог света, под називом „Исток среће запад у Србији“, у хотелу Хајат у Београду.

Са Њ.К.В. Принцезом Катарином била је госпођа Наташа Давидов, чланица одбора хуманитарне организације Лајфлајн Велика Британија, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Програм Конференције осмишљен је у сарадњи са Европском асоцијацијом за перкутане кардиоваскуларне интервенције (ЕАПЦИ) и Европском удружењем за кардиоваскуларни имиџинг (ЕАЦВИ), уз учешће 40 истакнутих предавача из Европе, Индије, Кине и Јапана, као и више од 30 стручњака из наше земље.

„Драго ми је што је ова конференција организована у сарадњи са неколико здравствених установа у Београду које раде на пољу интервентне кардиологије и имиџинга. Такође ми је драго што сарађујете са врхунским кардиолошким центрима у свету и имате велики број страних стручњака на овој Конференцији. Моја Фондација већ деценију и по ради на обезбеђивању помоћи здравственим установама, као и на едукацији лекара у Србији. Желела бих да најавим да крајем септембра очекујемо донацију четири болничка стерилизатора, у укупној вредности од 1,5 милиона америчких долара. Ови стерилизатори ће бити додељени болницама у Београду, Новом Саду, Зрењанину и Краљеву, а добијени су захваљујући великој помоћи Ц.У.Р.Е. фондација пројекта из Сједињених Америчких Држава. Мој супруг Престолонаследник Александар и ја наставићемо да помажемо нашим здравственим установама колико год можемо. Недавно смо Клиничком центру Ниш донирали мамограф у вредности од 300.000 америчких долара“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Циљ Конференције је промовисање значаја образовања и међународне сарадње, а неке сложене кардиолошке процедуре биће преношене уживо из Клиничког центра Србије за аудиторијум Конференције.

Отварање Српске конференције о интервенцијској кардиологији и кардиоваскуларном имиџингу Њ.К.В. Принцеза Катарина