Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina zvanično je otvorila konferenciju SINERGIJA 2017 (Srpska konferencija o intervencijskoj kardiologiji i kardiovaskularnom imidžingu) u organizaciji Kliničkog centra Srbije, uz učešće eminentnih stručnjaka iz celog sveta, pod nazivom „Istok sreće Zapad u Srbiji“, u hotelu Hajat u Beogradu.

Sa Nj.K.V. Princezom Katarinom bila je gospođa Natasa Davidov, članica odbora humanitarne organizacije Lajflajn Velika Britanija, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina.

Program Konferencije osmišljen je u saradnji sa Evropskom asocijacijom za perkutane kardiovaskularne intervencije (EAPCI) i Evropskom udruženjem za kardiovaskularni imidžing (EACVI), uz učešće 40 istaknutih predavača iz Evrope, Indije, Kine i Japana, kao i više od 30 stručnjaka iz naše zemlje.

„Drago mi je što je ova konferencija organizovana u saradnji sa nekoliko zdravstvenih ustanova u Beogradu koje rade na polju interventne kardiologije i imidžinga. Takođe mi je drago što sarađujete sa vrhunskim kardiološkim centrima u svetu i imate veliki broj stranih stručnjaka na ovoj Konferenciji. Moja Fondacija već deceniju i po radi na obezbeđivanju pomoći zdravstvenim ustanovama, kao i na edukaciji lekara u Srbiji. Želela bih da najavim da krajem septembra očekujemo donaciju četiri bolnička sterilizatora, u ukupnoj vrednosti od 1,5 miliona američkih dolara. Ovi sterilizatori će biti dodeljeni bolnicama u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Kraljevu, a dobijeni su zahvaljujući velikoj pomoći C.U.R.E. fondacija projekta iz Sjedinjenih Američkih Država. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja nastavićemo da pomažemo našim zdravstvenim ustanovama koliko god možemo. Nedavno smo Kliničkom centru Niš donirali mamograf u vrednosti od 300.000 američkih dolara“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Cilj Konferencije je promovisanje značaja obrazovanja i međunarodne saradnje, a neke složene kardiološke procedure biće prenošene uživo iz Kliničkog centra Srbije za auditorijum Konferencije.

Otvaranje Srpske konferencije o intervencijskoj kardiologiji i kardiovaskularnom imidžingu Nj.K.V. Princeza Katarina