Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина са радошћу саопштавају да је краљевска породица добила још једног члана. Њено Краљевско Височанство Принцеза Даница, супруга Њ.К.В. Принца Филипа, родила је сина Стефана у Београду у недељу, 25. фебруара 2018. године у 10:30 часова.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, звона храма Светог Саве звонила су као знак рођења новорођенчета краљевске породице Карађорђевић, а ово је први пут у историји да је 49 звона највећег православног храма на Балкану објавило такво рођење. Овим поводом огласила су се и звона цркве Светог Ђорђа на Опленцу, као знак рођења принца.

Мајка и беба се осећају добро. Родитељи, Принц Филип и Принцеза Даница, срдачно захваљују свима на честиткама, заједно са Њиховим Краљевским Височанствима Престолонаследником Александром и Принцезом Катарином.

Ово је прво рођење мушког детета у краљевској породици у Србији након 90 година када се Њ.К.В. Принц Томислав родио у Београду. Он је био брат Његовог Величанства Краља Петра II, деде Њ.К.В. Принца Филипа.

Његово Краљевско Височанство Принц Филип је брат близанац Њ.К.В. Принца Александра, и други у реду наслеђа Престола, после Принца Наследника Петра. Син је Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Њеног Царског и Краљевског Височанства Принцезе Марије да Глорије од Орлеана и Браганце. Принц Филип је унук Њ.В. Краља Петра II и Њ.В. Краљице Александре. Крштени кумови су му Њ.В. грчки Краљ Константин, Њ.В. шпанска Краљица Софија и Њ.К.В. Војвоткиња од Калабрије.

Њено Краљевско Височанство Принцеза Даница рођена је у Београду, 17. августа 1986. године. У Паризу живи од 1992. године, где је завршила највећи део школовања и студије. Дипломирала је на графичком дизајну и визуелним комуникацијама на Академији примењених уметности у Паризу и паралелно на студијама Упоредне Књижевности и Славистике на Универзитету Сорбона-Париз. У Лондону, Принцеза је завршила мастер студије графичког дизајна и комуникација на Челзи колеџу за уметност и дизајн – Универзитет уметности у Лондону. Велики део свог детињства и одрастања паралелно проводи у Београду.

Њихова Краљевска Височанства Принц Филип и Принцеза Даница венчали су се у Саборној цркви у Београду 7. октобра 2017. године. Венчање је служио Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј. Кума је била Њ.К.В. Принцеза Викторија од Шведске, а кум Њ.К.В. Принц Петар.