Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина придружили су се британској краљевској породици и њиховим блиским пријатељима синоћ у замку Виндзор, на прослави 70. годишњице венчања Њеног Величанства Краљице Елизабете II и Њ.К.В. Војводе од Единбурга.

У септембру 1945. године Његова Светост Патријарх Гаврило крстио је Престолонаследника Александра у Вестминстерској опатији, а кум и кума на крштењу били су Његово Величанство Краљ Џорџ VI и Њ.В. Краљица Елизабета II (тада Њ.К.В. Принцеза Елизабета). Престолонаследник Александар изузетно поштује Њено Величанство Краљицу Елизабету II и веома је поносан што је она његова кума. Њ.К.В. Војвода од Единбурга је близак рођак Краљице Александре, мајке Њ.К.В. Престолонаследника Александра.

Родитељи Престолонаследника Александра Њихова Величанства Краљ Петар II и Краљица Александра присуствовали су венчању Њеног Величанства Краљице Елизабете II и Њ.К.В. Принца Филипа, сада Њ.К.В. Војводе од Единбурга.

Синоћна вечера у величанственом замку Виндзор била је диван догађај, на ком је прослављена 70. годишњица брака, у кругу британске краљевске породице и њихових блиских пријатеља.