Деца из београдских међународних школа посетила су Краљевски Двор у оквиру добротворне акције „Деца помажу деци“, коју традиционално организује Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине за предстојеће Васкршње празнике.

Ученици су у добротворне сврхе донели поклоне својим вршњацима из домова за децу без родитељског старања у Србији. Идеја је да се деца уче добротворним активностима и помогну својим вршњацима из домова за децу без родитељског старања, деци са сметњама у развоју и ромској деци. Поклони које ће ученици великодушно дати биће уручени на традиционалном Васкршњем пријему који Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина организују у Белом Двору у четвртак, 13. априла 2017.

Ученици ће имати прилику да током наредних дана слушају туристичке водиче који ће им пренети многе занимљиве чињенице из историје Двора, као и о уметничким делима која га красе, у обиласку Дворског комплекса. Принцеза Катарина поздравила је децу и разговарала са њима о важности давања, наглашавајући да је она поносна на њих, јер иако су тако млада, имају свест и саосећање да помогну својим вршњацима и улепшају им празнике са много разних играчака.

Њ.К.В. Принцеза Катарина са децом из београдских међународних школа Прикупљање поклона за традиционалне ускршње пријеме