Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина посетили су данас Нови Сад и уручили помоћ Дечијој болници и Дому за децу са посебним потребама “Ветерник” заједно са г-дином Иваном Ивановићем који је подржао Престолонаследника и Принцезу у овој хуманитарној мисији.

Престолонаследник Александар И Принцеза Катарина су у пратњи г-дина Ивана Ивановића најпре посетили Дечију болницу у Новом Саду којој су поклонили фибер-оптички бронхоскоп вредности 14.000,00 евра, за који су средства прикупљења захваљујући акцији “Бебама у помоћ” коју Фондација Принцезе Катарине реализује у сарадњи са емисијом “Вече са Иваном Ивановићем”. Донацију је у име болнице примио дирецтор ове здравствене установе професор др Слободан Гребелдингер.

Принцеза Катарина је у свом обраћању истакла да је ово само почетак, и изразила уверење да ћемо у наредних пар месеци заједничким снагама у оквиру акције “Бебама у помоћ!” успети да обезбедимо још два веома вредна апарата за Дечије болнице у Београду и Нишу.

“Цела Србија И сви грађани који су слали поруке учествовали су у куповини овог апарата, и самим тим је ова донација још значајнија.Велико хвала Ивану Ивановићу што је препознао напоре које моја Фондација улаже како би помогли Здравствени систем у нашој земљи и што је одлучио да нам помогне да овај пројекат реализујемо заједничким снагама. Мој супруг Престолонаследник Александар и ја ћемо наставити да помажемо колико год можемо. Хвала свим људима добре воље који су подржали ову акцију и позивам их да заједно наставимо даље.” – истакла је Принцеза Катарина.

Престолонаследник Александар је истакао да је веома поносан на хуманитарну Фондацију Принцезе Катарине која неуморно ради на помагањунашим здравственим установама, као и да је захвалан г-дину Ивану Ивановићу који им се придружио и подржао ову хуманитарну акцију чије резултате данас видимо.

Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина су заједно са г-дином Иваном Ивановићем обишли два одељења Дечије болнице и децу која су смештена на тим одељенима даривали плишаним играчкама.

Акција “Бебама у помоћ” у оквиру које се прикупљају средства за помоћ неонаталним негама у Београду, Нишу и Новом Саду и даље траје. Пошаљите смс на број 4373 и подржите ову хуманитарну акцију. Цена поруке је 100 динара.

Након посете Дечијој болници, Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина заједно са Иваном Ивановићем посетили су Дом за децу са посебним потребама „ Ветерник“ поклонивши им намештај који се састоји од 45 радних столова, 39 полица, 54 тапациране клупе за седење, 60 наткасни, 20 огледала за логопедске кабинете и 5 ТВ столова. Донацију је примио директор Дома г-дин Зоран Арбутина. Ова донација ће побољшати боравак деце у дому и олакшати њихов свакодневни боравак у истом. Донација наместаја је омогућена у сарадњи Фондације Принцезе Катарине и АЗИА РЕСОРТ & СПА са Кипра. Принцеза Катарина је у висе наврата помагала дом за децу “Ветерник” а до сада је овој установи поклонила аутобус и гардеробу.

Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина је приликом испоруке ове помоћи истакла да јој је веома драго што у иностранству имају пријатеље који су спремни да помогну нашем народу и најавила да ће се Престолонаследник Александар и она трудити да наставе да помажу овај Дом колико год је то у њиховој моћи.

Њ.К.В. Принцеза Катарина, Њ.К.В. Престолонаследник Александар, г-дин Зоран Арбутина, директор Дома за децу са посебним потребама „Ветерник“ и г-дин Иван Ивановић поред намештаја који је Краљевски пар донирао овој установи Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина и г-дин Иван Ивановић са професором доктором Слободаном Гребелдингером и његовим сарадницима Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина и г-дин Иван Ивановић са професором доктором Слободаном Гребелдингером и његовим сарадницима Фибер-оптички бронхоскоп вредан 14.000,00 евра

Њ.К.В. Престолонаследник Александар приликом обиласка болнице Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина и г-дин Иван Ивановић са професором доктором Слободаном Гребелдингером и његовим сарадницима Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина и г-дин Иван Ивановић приликом обиласка болице Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина и г-дин Иван Ивановић приликом обиласка Дома за децу са посебним потребама „Ветерник“