Поводом јучерашњих нових напада снага такозване “државе Косово” на Србе, Њ.К.В. Престолонаследник Александар даје следеће саопштење:

„Са великом тугом и узнемиреношћу сам примио вест да су Срби који у изузетно тешким условима живе на нашој светој земљи, Косову и Метохији, поново на удару бруталности и насиља од стране институција такозване „државе Косово“.

Не можемо да останемо неми на жртве нашег народа који покушава да живи на својим вековним огњиштима. Они желе само оно што свака особа на овом свету заслужује – прилику да воде нормалан, миран живот на месту где су њихови преци живели вековима. А ово основно људско право је од стране институција у Приштини стално угрожено Србима на Косову. Много пута сам у претходном периоду посетио Косово и Метохију и видео бол нашег народа. То је нешто што се неће толерисати и нико не може да ћути када животи и добробит наших људи изнова и изнова бивају угрожени. То мора да престане!

Апелујем на све чланове међународне заједнице да прекину ово бесмислено насиље и да не остају неми на патње српског народа. Ове поносне жене и мушкарци су толико патили, бранећи своје право да живе на месту које је било, јесте и увек ће бити у срцу сваког припадника нашег народа, на месту на коме је наша земља створена и које представља суштину нашег духовног бића. Ово мучење невиних људи и ово безумно насиље морају да престану сада!”, изјавио је Престолонаследник Александар.