Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага обезбедила је донацију Фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине у вредности од 22,000 америчких долара за Основну школу у селу Суви До, општина Жагубица. Донација је реализована захваљујући великодушности људи доброг срца из Питсбуршког комитета, Кола Српских Сестара из Лансинга и Џолијета у Илиноиосу, Групе Амбасадор хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго и Фондације Џон и Милдред Медић Вученић.

Основна школа у селу Суви До реновирана је како би наша деца безбрижно и сигурно могла да прате наставу. Школа је добила нове подове, грејне пећи, прозоре и врата, школски намештај, образовни материјал, играчке, књиге за библиотеку, а ђаци ранчеве са школским прибором.

Њ.К.В. Принцеза Катарина изразила је велику захвалност због помоћи пружене овој школи: „Срећна сам што знам да данас имате реновирану школу, која може да задовољи све потребе деце и учитеља. Драго ми је да наши људи у дијаспори желе да помогну својој земљи и нису заборавили своју домовину. Бог вас благословио што помажете нашој деци!

За свих 25 година, колико је прошло од кад сам са неколико својих пријатеља основала прву Лајфлајн канцеларију, много је ствари урађено, изграђене су школе, вртићи, помагало се болницама и домовима за децу без родитеља. Пре две недеље, помогли смо Основну школу у општини Жагубица, у селу Близнак и моја Фондација и ја ћемо наставити да помажемо колико год можемо. Нашој деци желим пуно успеха у новој школској години!”

Госпођа Сунчица Јовић, директорка школе, нагласила је да ова донација много значи школи и ученицима и захвалила се свима који су ову донацију омогућили, као и Хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага и Њ.К.В. Принцези Катарини.