Њ.К.В. Престолонаследник Александар је издао следеће саопштење поводом трагичних злочина који су погодили Србију:

„Освануло је још једно тужно јутро у Србији. Ни два пуна дана након ужасне трагедије у Основној школи „Владислав Рибникар“, сведоци смо још једног монструозног злочина. Принцеза Катарина, ја и цела Краљевска породица, упућујемо најдубље саучешће породицама које су изгубиле своје најмилије у стравичном чину терора у селима Мало Орашје и Дубона код Младеновца. Не постоје речи које могу да умање бол и тугу… Свим рањенима упућујемо искрене жеље за што бржи опоравак.

Човек се може запитати шта да каже и да ли уопште нешто треба рећи сада. Али ћутање ништа неће променити. Дани попут ових се никада нису десили у Србији. Нико не може да врати оне који су пали као жртве ових незамисливих злочина. Нико не може да умањи бол и патњу њихових породица. Ране оних који су преживели ове олује беса ће зарасти, али ожиљци ће остати за цео живот. Не само на телу, него и на душама.

Сви морамо да се загледамо дубоко у себе и да се упитамо – шта нас је довело довде, као друштво. Сви смо тренутно уједињени у тузи, али не треба дозволити да, када туга прође, прође и свест о неопходности да се учине конкретни кораци ка колективном исцељењу. Немогуће је сада рећи шта тачно треба да се уради, а нећу ни да покушавам да дајем одговоре, али… више емпатије, саосећања и спремности да кажемо да нас нешто мучи, да причамо о томе, да тражимо стручну помоћ ако је потребно… то је нешто што би могло бити полазна тачка.

Молимо се Богу да пошаље утеху и олакшање пре свих породицама погинулих, али и целом нашем народу и земљи. Речи су слабе да изразе осећања у оваквим временима, али најмање што можемо да учинимо јесте да пружимо руку једни другима, понудимо разумевање и утеху.”