Поводом великог српског верског и народног празника Видовдана, Њ.К.В. Престолонаследник Александар упутио је честитку Његовој Светости Патријарху српском Порфирију, Српској православној цркви и грађанима Србије.

Света Литургија је служена данас у дворској капели Светог Андреја Првозваног поводом великог празника, као и помен косовским јунацима, којој су присуствовали Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, чланови Крунског савета: г. Предраг Марковић, проф. Бојан Суђић, г. Зоран Живановић, г. Дарко Спасић и г. Марко Бајић, као и чланови Управног одбора „Удружења Краљевина Србија“.

„Дошао је још један Видовдан, али осећања која гаји сваки припадник српског народа када дође овај дан остала су иста, каква су била и у вековима иза нас. У нашој веома богатој историји, која обилује значајним догађајима и датумима које памтимо, тешко је издвојити било који други дан који носи толико снаге, симболике и значаја за наше национално биће као што је Видовдан.

На дан када наша црква и сви верници прослављају Светог мученика Кнеза Лазара и свете мученике српске, сећамо се како су сви ови јунаци нашег народа, који су на данашњи дан 1389. године бранили Србију у Косовском боју, изабрали пут сталне тежње ка високим врлинама моралности, поштења и части. Ишли су стопама свих српских средњовековних краљева и витезова пре њих, као што смо и ми обавезани да чинимо Косовским заветом, који су нам оставили Кнез Лазар и његови мученици.

Неки кажу да ми данас славимо пораз, јер је након ове битке српско царство пропало, али они силно греше. Ми славимо вечни и непролазни дух нашег народа, који нас је чувао и водио кроз векове и многа искушења и изазове. А многи од тих изазова десили су се управо на овај дан.

Зато желим да овај помен протекне у миру, јединству и доброј вери. Српски народ данас мора да буде јединственији него икада. Данас се сећамо свих српских јунака и важних историјских догађаја који су се збили на овај свети дан, сећамо се српског Косова, и молимо се за њих. Морамо да чувамо и волимо своје породице, нашу Србију и увек у молитвама помињемо све погинуле хероје који су дали своје животе за отаџбину и наше идеале кроз историју. Живела Србија!”, изјавио је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.