Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина и Принц Филип били су домаћини вечере за жртве поплава у Србији а поготово децу, синоћ у хотелу Клариџис у Лондону.  

Овај догађај део је широке хуманитарне акције коју је покренуо Краљевски пар за помоћ жртвама поплава у Србији, које су оставиле десетине хиљада људи без крова над главом, у ситуацији да се боре за голи опстанак.

У свом писму које је упутила људима добре воље широм света, Њ.К.В. Принцеза Катарина је нагласила: „Србија се суочава са огромном кризом изазваном поплавама. То су највеће поплаве које су је задесиле у последњих 120 година. Због новонастале ситуације, осећали смо обавезу да променимо сврху свих догађаја које организујемо у наредном периоду и да прикупљамо средства за децу која су због поплава остала без својих домова. Породице су раздвојене и још увек раже своје најмилије. Воде и хране нема довољно. Деци бескућницима у Србији сада су потребни храна, храна за бебе, пелене, одећа, лекови, флаширана вода за пиће, средства за хигијену и дезинфекцију. Драги пријатељи, ваша хуманост и помоћ биће од изузетног значаја у овом тешком тренутку за наш народ.“

Поред Њихових Краљевских Височанства овом изузетном хуманитарном догађају присуствовали су Њ.Е. г-дин Огњен Прибићевић, амбасадор Србије у Великој Британији са супругом, Сер Дезмонд де Силва са ћерком г-ђицом Викторијом де Силва, унуком Њ.К.В. Принца Томсилава и кумчетом Њ.К.В. Принцезе Катарине, Њ.Е. г-дин Калед Ал-Дуваисан амбасадор Кувајта у Великој Британији и доајен дипломатског кора са супругом, Лорд и Лејди Стивенс од Ладгејта и још преко стотину уважених гостију.

Г-дин Милош Карадаглић, светски познат мајстор класичне гитаре родом из Црне Горе извео је изузетно занимљив програм. Карадаглић је тренутно један од најтраженијих уметника на гитари у свету, а међународну славу је стекао својим деби албумом „Гитара“ (Медитеранео) 2011. године, који је за само неколико месеци доспео на врх светских топ листа класичне музике, а награђен је и престижном наградом немачког „Грамофона“ за најбољег младог уметника године. Милош Карадаглић је 2012. године објавио други албум Латино (страст), а добитник је и Класик брит (Уједињено Краљевство) и Ехо класик (Немачка) награда

Photo courtesy of  Nenad Obradovic