Дубоко ожалошћен вестима да је Њ. В. Kраљицa Уједињеног Kраљевства и осталих Kрунских земаља Kомонвелта Елизабета II преминула данас, Њ.К.В. Престолонаследник Александар послао је поруку саучешћа:

„Са великом тугом и жалошћу сам примио вест о смрти моје драге куме, Њеног Величанства Краљице Елизабете Друге. Моја супруга, моја породица и ја шаљемо своје молитве Господу да јој подари вечни мир и спокој у своме Царству, и упућујемо најдубље саучешће мојим драгим рођацима, Његовом Величанству Краљу Чарлсу III и свим осталим члановима Краљевске породице Уједињеног Краљевства. Делим њихову тугу у овим тешким тренуцима.

Увек ћу се радо сећати њеног изванредног духа, мудрости и одважности. Познато је колико је кумство битно за нас Србе, то је посебна, света веза и зато ми све ово тако тешко пада. Њена посвећеност служењу својој земљи и народу је прави пример улоге монарха у данашњем свету. Она ће дубоко недостајати њеном народу и свим људима на свету који су имали задовољство да познају ову невероватну жену, која је била и остаће узор и инспирација.”