Prince Stefan

Фото: Бошко Карановић

Његово Краљевско Височанство Принц Стефан, син Њихових Краљевских Височанстава Принца Филипа и Принцезе Данице, рођен је у Београду 25. фебруара 2018. године.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, звона храма Светог Саве звонила су поводом рођења новорођенчета краљевске породице Карађорђевић, и то је било први пут у историји да је 49 звона највећег православног храма на Балкану објавило такво рођење. Овим поводом огласила су се и звона цркве Светог Ђорђа на Опленцу.Било је то прво рођење мушког детета у краљевској породици у Србији након 90 година када се Њ.К.В. Принц Томислав родио у Београду.

Он је био брат Његовог Величанства Краља Петра II, деде Њ.К.В. Принца Филипа.

Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј крстио је младог Принца Стефана у дворској капели Св. Андреја Првозваног у дворском комплексу на Дедињу 15. децембра 2018. Крштени кумови су били Њ.К.В. Принц Александар (брат близанац Њ.К.В. Принца Филипа) и госпођа Петра Лазаревић и господин Душан Антуновић, дугогодишњи породични пријатељи принчевског пара, Принца Филипа и Принцезе Данице. Заједно са Патријархом, крштење је богослужио Епископ шабачки Лаврентије који је венчао Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезу Катарину 1985. године, а такође је крстио и принчеве Филипа и Александра.
Принц Стефан је на крштењу носио крштено одело које је Његово Величанство Краљ Петар II носио на дан свог крштења које је обавио Његова Светост Патријарх Димитрије 1923. године у Београду, а његов кум је био је британски краљ Џорџ V.

Поделите овај чланак: