Фондација Принцезе Катарине покренула је пројекат бесплатног онлајн-образовања уз подршку компаније LINKgroup , која је деци без родитељског старања омогућила бесплатне курсеве ITAcademy . Њихова Краљевска Височанства, Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина захваљују компанији LINKgroup на великодушности.

LINKgroup се више од 20 година успешно бави едукацијом и међународном сертификацијом у области информационих технологија и савременог пословања, на свим нивоима образовања: од основног, преко средњошколског, високог, до професионалног усавршавања.

Млади од 11 до 22 године ће курсеве похађати онлајн, путем јединственог LINK Distance Learning система за учење на даљину у трајању од месец дана из различитих области: енглески језик, основе употребе рачунара, основе програмирања, WordPress, Adobe Photoshop.

Циљ пројекта је да деца у посебном режиму безбедности, обзиром на тренутну ситуацију са пандемијом вируса КОВИД-19, искористе време да прошире хоризонте и открију како учење може да буде забавно, као и да им новонаучене вештине пруже више могућности за посао када напусте домове.

– Са великим задовољством смо подржали иницијативу Фондације Принцезе Катарине, са којом већ годинама успешно сарађујемо. Имамо исти циљ и јасну мисију да кроз квалитетно образовање помогнемо што већем броју људи како би стекли знања, остварили своје циљеве и достигли живот какав желе и заслужују – истичу из компаније LINKgroup.

– Моја фондација је осмислила овај пројекат за младе да би даље напредовали и постали успешнији. Сада је идеално време да раде на себи и за себе и да виде како учење може да буде забавно. Надам се да ће им ова интернет едукација бити од велике користи. Желим им да буду упорни и поносни на своја достигнућа на крају курса, јер знање је моć – рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Њ.К.В. Принцеза Катарина захвалила је наставницима домова за децу без родитељског старања који су помогли у организацији овог пројекта. Њихов допринос и ауторитет биће веома важни за децу током овог процеса и подстаћи их да уче из њиховог примера.