Хуманитарна испорука ултразвучног и апарата за анестезиологију

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина присуствовали су данас церемонији обележавања 230. годишњице Клиничко – болничког центра Земун, најстарије здравствене установе у Србији, и испоручили веома вредну хуманитарну помоћ. Њ.К.В. Престолонаследник Александар II је примио специјално одликовање које му је уручио проф. др Драгош Стојановић, директор КБЦ Земун.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина поклонили су веома вредну медицинску опрему, ултразвучни апарат Про саунд 2, Алока Хитачи, за преглед новорођенчади и Фабиус премиум Драегер апарат за анестезиологију за операциону салу. Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина настављају племениту традицију Краљевске породице Карађорђевића и Њеног Величанства Краљице Марије која је такође била велики добротвор земунске болнице и многих других здравствених установа у Србији.

У свом обраћању, Њ.К.В. Престолонаследник Александар II је истакао: „Мојој супрузи и мени веома је драго што смо са вама овде данас, када обележавамо двеста тридесету годишњицу најстарије здравствене установе у Србији, Клиничко-болничког центра Земун. У ову болницу уткан је дух историје и ми се данас с великим поштовањем сећамо свих оних који су више од два века лечили људе, дајући себе несебично. Веома сам поносан што ту дугу традицију моје породице наставља хуманитарна фондација моје супруге. Честитам вам на овом великом јубилеју и желим вам да храбро наставите и кроз трећи век свог постојања. Наставите да остварујете вашу мисију пружања квалитетних здравствених услуга на добробит свих наших грађана.“

IMG_1580w IMG_1688w IMG_1756w IMG_1786w