Њ.К.В. Престолонаследник Александар отворио је посебну страницу на вебсајту Краљевске породице, на којој су српске општине представљене потенцијалним страним инвеститорима.

Престолонаследник је позвао стране инвеститоре да погледају мапу Србије по окрузима и посете интернет презентацију Агенције за страна улагања и промоцију извоза Републике Србије (СИЕПА). Такође, подсетио је да је Влада Србије одлучна да унапреди пословну климу, спроведе економске реформе и изврши фискалну консолидацију буџета. Донет је нови сет закона, укључујуćи Закон о раду, Закон о стечају, Закон о приватизацији, Закон о планирању и изградњи. Влада подржава инвестиције, стављајући тежиште на отварање нових радних места. У току су преговори о приступању ЕУ, а пуноправно чланство очекује се у 2020.

Србија има многе компаративне предности. Страни инвеститори имају право на 10-годишње ослобођење од пореза на добит предузеćа за инвестиције од преко 8.5 милиона € и 100 нових радних места. Отварање нових радних места даје право послодавцима на значајне пореске олакшице и смањене доприносе који се плаćају на нето плату, од тренутка запослења до 30. јуна 2016. године.

Логистика и Споразуми о слободној трговини су додатни разлози да страни инвеститори започну своје пословање у Србији, која је присутна на тржиштима Европске Уније, Руске Федерације, Турске, Белорусије, Казахстана и суседних земаља.