Prestolonaslednik Aleksandar otvorio je posebnu stranicu na vebsajtu Kraljevske porodice, na kojoj su srpske opštine predstavljene potencijalnim stranim investitorima.

Prestolonaslednik je pozvao strane investitore da pogledaju mapu Srbije po okruzima i posete internet prezentaciju Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA). Takođe, podsetio je da je Vlada Srbije odlučna da unapredi poslovnu klimu, sprovede ekonomske reforme i izvrši fiskalnu konsolidaciju budžeta. Donet je novi set zakona, uključujući Zakon o radu, Zakon o stečaju, Zakon o privatizaciji, Zakon o planiranju i izgradnji. Vlada podržava investicije, stavljajući težište na otvaranje novih radnih mesta. U toku su pregovori o pristupanju EU, a punopravno članstvo očekuje se u 2020.

Srbija ima mnoge komparativne prednosti. Strani investitori imaju pravo na 10-godišnje oslobođenje od poreza na dobit preduzeća za investicije od preko 8.5 miliona € i 100 novih radnih mesta. Otvaranje novih radnih mesta daje pravo poslodavcima na značajne poreske olakšice i smanjene doprinose koji se plaćaju na neto platu, od trenutka zaposlenja do 30. juna 2016. godine.

Logistika i Sporazumi o slobodnoj trgovini su dodatni razlozi da strani investitori započnu svoje poslovanje u Srbiji, koja je prisutna na tržištima Evropske Unije, Ruske Federacije, Turske, Belorusije, Kazahstana i susednih zemalja.