Тродневна прослава 70. рођендана Престолонаследника Александра почела је вечерас пријемом и вечером за важне госте из иностранства у Белом Двору, које су угостили Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар, Принцеза Катарина, и њихова деца Принц Наследник Петар, Принц Филип и Принц Александар, Дејвид и Алисон, и унуци Аманда и Мајкл.

Пријему и вечери присуствовали су Њихова Величанства Краљ Густав XVI и Краљица Силвија од Шведске, Њихова Краљевска Височанства Принц Рад Бин Зајед и Принцеза Мајда Бин Зајед од Јордана, Њихова Краљевска Височанства Принц Лудвиг и Принцеза Маријана од Бадена, Његово Краљевско Височанство Принц Ага Кан Амин, Њено Височанство Принцеза Ира од Фурстенберга, Његово Краљевско Височанство Принц Никола (најстарији син Њ.К.В. Краљевића Томислава) и Лорд и Лејди Голдсмит.

Највише званице је у црно-белом салону Белог Двора дочекао Краљевски пар, уз музичку пратњу „Краљевских гудача Светог Ђорђа“, оркестра који ради под покровитељством Његовог Краљевског Височанства Принца Филипа.

Гости су уживали у кратком уметничком програму на тераси Белог Двора који је отворио дечији хор „Чаролија“, а затим је Академско култуно – уметничко друштво „Лола“ представило сплет српских традиционалних народних игара. Догађају је присуствовао велики број представника медија.
Сутра ће Краљевски пар одвести Њихова Величанства Краља Густава XVI и Краљицу Силвију од Шведске, Његово Пресветло Височанство Принца Алберта од Монака, Њихова Краљевска Височанства Принца Рад Бин Заједа и Принцезу Мајду Бин Зајед од Јордана, Њихова Краљевска Височанства Принца Лудвига и Принцезу Маријану од Бадена, Његово Краљевско Височанство Принца Агу Кана Амина, Њено Височанство Принцезу Иру од Фурстенберга, Његово Краљевско Височанство Принца Николу Петровића Његоша и Његово Краљевско Височанство Принца Николу (сина Њ.К.В. Краљевића Томислава) и друге госте на крстарење београдским рекама.

Гала вечери сутра увече у Краљевском Двору присуствоваће још и Њихова Величанства Цар Симеон II и Царица Маргарита од Бугарске, Њено Величанство Краљица мајка Софија од Шпаније, Њено Краљевско Височанство Принцеза Ирена од Грчке (сестра Краљице Софије) и Њихова Пресветла Височанства Принц Пјер и Принцеза Силвија д’Аренберг, као и чланови Владе Србије, црквени великодостојници и најистакнутији представници јавног и културног живота Србије.

0Z5A1391m IMG_1323m IMG_0859m IMG_0505m
IMG_1241m 0Z5A1094m IMG_0532m 0Z5A1266m
0Z5A1234m