Trodnevna proslava 70. rođendana Prestolonaslednika Aleksandra počela je večeras prijemom i večerom za važne goste iz inostranstva u Belom Dvoru, koje su ugostili Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar, Princeza Katarina, i njihova deca Princ Naslednik Petar, Princ Filip i Princ Aleksandar, Dejvid i Alison, i unuci Amanda i Majkl.

Prijemu i večeri prisustvovali su Njihova Veličanstva Kralj Gustav XVI i Kraljica Silvija od Švedske, , Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Rad Bin Zajed i Princeza Majda Bin Zajed od Jordana, Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Ludvig i Princeza Marijana od Badena, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Aga Kan Amin, Njeno Visočanstvo Princeza Ira od Furstenberga, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Nikola (najstariji sin NJ.K.V. Kraljevića Tomislava) i Lord i Lejdi Goldsmit.

Najviše zvanice je u crno-belom salonu Belog Dvora dočekao Kraljevski par, uz muzičku pratnju „Kraljevskih gudača Svetog Đorđa“, orkestra koji radi pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Filipa.

Gosti su uživali u kratkom umetničkom programu na terasi Belog Dvora koji je otvorio dečiji hor „Čarolija“, a zatim je Akademsko kultuno – umetničko društvo „Lola“ predstavilo splet srpskih tradicionalnih narodnih igara. Događaju je prisustvovao veliki broj predstavnika medija.

Sutra će Kraljevski par odvesti Njihova Veličanstva Kralja Gustava XVI i Kraljicu Silviju od Švedske, Njegovo Presvetlo Visočanstvo Princa Alberta od Monaka, Njihova Kraljevska Visočanstva Princa Rad Bin Zajeda i Princezu Majdu Bin Zajed od Jordana,  Njihova Kraljevska Visočanstva Princa Ludviga i Princezu Marijanu od Badena, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princa Agu Kana Amina, Njeno Visočanstvo Princezu Iru od Furstenberga, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princa Nikolu Petrovića Njegoša i Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princa Nikolu (sina NJ.K.V. Kraljevića Tomislava) i druge goste na krstarenje beogradskim rekama.

Gala večeri sutra uveče u Kraljevskom Dvoru prisustvovaće još i Njihova Veličanstva Car Simeon II i Carica Margarita od Bugarske, Njeno Veličanstvo Kraljica majka Sofija od Španije, Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Irena od Grčke (sestra Kraljice Sofije) i Njihova Presvetla Visočanstva Princ Pjer i Princeza Silvija d’Arenberg, kao i članovi Vlade Srbije, crkveni velikodostojnici i najistaknutiji predstavnici javnog i kulturnog života Srbije.

0Z5A1391m IMG_1323m IMG_0859m IMG_0505m
IMG_1241m 0Z5A1094m IMG_0532m 0Z5A1266m
0Z5A1234m