Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су јутрос Божићној Литургији у Саборној цркви у Београду, коју је служио Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј уз саслужење Епископа Српске Православне Цркве. Служби су присуствовали и Њ.Е. г-дин Томислав Николић, председник Србије, Њ.Е. г-дин Ивица Дачић, први потпредседник Владе и министар спољних послова, Њ.Е. г-дин Никола Селаковић, министар правде, Његова Преузвишеност Надбискуп Орландо Антонини, папски Нунције, Његова Преузвишеност Монсињор Станислав Хочевар, Митрополит и Надбискуп београдски, представници Исламске верске заједнице, Њ.Е. г-дин Владимир Чушев, амбасадор Белорусије, и велики број грађана.

У својој Божићној посланици, Престолонаследник Александар је поручио: „Свима онима који су тражили звезду витлејемску и који су је нашли у дечијем оку, свима који су своја срца отворили за глас љубави и милосрђа, свима који живе и делају славећи дело Творца, свим Православним Хришћанима, свим Србима и Божјим људима, упућујем најтоплије Божићне честитке. Мир Божји – Христос се роди!“

Краљевски пар је после Литургије присуствовао Божићном пријему у Патријаршији коме је домаћин био Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј.

Током дана, Принцеза Катарина ће у пратњи г-ђе Кети Фенсоу, председнице хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго и њене ћерке г-ђице Трејси Армстронг посетити дечије болнице у Београду и уручити поклоне деци која су за Божић у овим установама, а које је прикупила ова хуманитарна организација која ради под покровитељством Принцезе Катарине. Посета дечијим болницама на Божић је традиција коју Принцеза Катарина негује већ четрнаест година.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар, Принцеза Катарина, Принц Наследник Петар, Принц Филип и Принц Александар свим грађанима Србије и Републике Српске још једном честитају Божић традиционалним поздравом „Мир Божји – Христос се роди!“.

IMG_2300m IMG_2269m IMG_2228m

IMG_2127m IMG_2022m IMG_2005m