Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali su jutros Božićnoj Liturgiji u Sabornoj crkvi u Beogradu, koju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej uz sasluženje Episkopa Srpske Pravoslavne Crkve. Službi su prisustvovali i Nj.E. g-din Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, Nj.E. g-din Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, Nj.E. g-din Nikola Selaković, ministar pravde, Njegova Preuzvišenost Nadbiskup Orlando Antonini, papski Nuncije, Njegova Preuzvišenost Monsinjor Stanislav Hočevar, Mitropolit i Nadbiskup beogradski, predstavnici Islamske verske zajednice, Nj.E. g-din Vladimir Čušev, ambasador Belorusije, i veliki broj građana.

U svojoj Božićnoj poslanici, Prestolonaslednik Aleksandar je poručio: „Svima onima koji su tražili zvezdu vitlejemsku i koji su je našli u dečijem oku, svima koji su svoja srca otvorili za glas ljubavi i milosrđa, svima koji žive i delaju slaveći delo Tvorca, svim Pravoslavnim Hrišćanima, svim Srbima i Božjim ljudima, upućujem najtoplije Božićne čestitke. Mir Božji – Hristos se rodi!“

Kraljevski par je posle Liturgije prisustvovao Božićnom prijemu u Patrijaršiji kome je domaćin bio Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej.

Tokom dana, Princeza Katarina će u pratnji g-đe Keti Fensou, predsednice humanitarne organizacije Lajflajn Čikago i njene ćerke g-đice Trejsi Armstrong posetiti dečije bolnice u Beogradu i uručiti poklone deci koja su za Božić u ovim ustanovama, a koje je prikupila ova humanitarna organizacija koja radi pod pokroviteljstvom Princeze Katarine. Poseta dečijim bolnicama na Božić je tradicija koju Princeza Katarina neguje već četrnaest godina.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar, Princeza Katarina, Princ Naslednik Petar, Princ Filip i Princ Aleksandar svim građanima Srbije i Republike Srpske još jednom čestitaju Božić tradicionalnim pozdravom „Mir Božji – Hristos se rodi!“.

IMG_2300m IMG_2269m IMG_2228m

IMG_2127m IMG_2022m IMG_2005m