Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина посетила је данас Гинеколошко акушарску клинику „Народни фронт“ и испоручила ултразвучни апарат вредан 20.000 евра. Захваљујући овој донацији Клиника ће обновити опрему у Саветовалишту за труднице, где се дневно прегледа више од 100 трудница. Принцеза Катарина обишла је и одељење клинике у ком су смештене мајке са децом и уручила им поклоне које им је припремила.

У свом обраћању Њ.К.В. Принцеза Катарина је истакла: „Успели смо да одговоримо на вашу молбу и донирмо један ултразвучни апарат за вашу болницу. Љубазношћу донатора из Енглеске овај апарат је данас испред нас. Надам се да ће вам омогућити бољи рад и брже лечење будућих мајки. Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго чији сам покровитељ успела је да обезбеди и пелене за бебе. Мој супруг Престолонаследник Александар и ја наставићемо да помажемо вашој болници уз помоћ наших племенитих пријатеља, као и до сада. Желим да ову опрему користите дуго и успешно на добробит свих наших грађана“.

Захваљујући се на донацији директорка ГАК „Народни фронт“ проф. др Снежана Ракић изјавила је да ће ултразвук бити од велике користи у широкој употреби, а посебно за преглед и дијагностику трудница што ће имати велики значај у праћењу трудноћа и развоја фетуса. „Фондација Принцезе Катарине је својим великодушним гестом показала подршку унапређењу здравствених услуга, бригу о наталитету и жељу да побољшамо услове рада“ – изјавила је професорка Ракић.

Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина су у више наврата помагали рад Гинеколошко акушарске клинике „Народни фронт“ поклањајући клиници инкубаторе, медицинску опрему, опрему за бебе.

Њ.К.В. Принцеза Катарина са лекарима и медицинским сестрама ГАК Народни фронт у Београду Њ.К.В. Принцеза Катарина и проф. Др Снежана Ракић, директорка ГАК Народни фронт крај вредног ултразвучног апарата који је Принцеза поклонила овој установи Њ.К.В. Принцеза Катарина и проф. Др Снежана Ракић, директорка ГАК Народни фронт приликом обиласка мајки и беба за које је Принцеза Катарина припремила пригодне поклоне

Принцеза Катарина приликом обиласка породиља и беба којима је уручила пригодне поклоне Принцеза Катарина приликом обиласка породиља и беба којима је уручила пригодне поклоне Принцеза Катарина приликом обиласка породиља и беба којима је уручила пригодне поклоне