Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina posetila je danas Ginekološko akušarsku kliniku „Narodni front“ i isporučila ultrazvučni aparat vredan 20.000 evra. Zahvaljujući ovoj donaciji Klinika će obnoviti opremu u Savetovalištu za trudnice, gde se dnevno pregleda više od 100 trudnica.Princeza Katarina obišla je i odeljenje klinike u kom su smeštene majke sa decom i uručila im poklone koje im je pripremila.

U svom obraćanju Nj.K.V. Princeza Katarina je istakla: „Uspeli smo da odgovorimo na vašu molbu za brzu pomoć i donirmo jedan ultrazvučni aparat za vašu bolnicu. Ljubaznošću donatora iz Engleske ovaj aparat je danas ispred nas. Nadam se da će vam omogućiti bolji rad i brže lečenje budućih majki. Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago čiji sam pokrovitelj uspela je da obezbedi i pelene za bebe. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja nastavićemo da pomažemo vašoj bolnici uz pomoć naših plemenitih prijatelja, kao i do sada. Želim da ovu opremu koristite dugo i uspešno na dobrobit svih naših građana“.

Zahvaljujući se na donaciji direktorka GAK „Narodni front“ prof. dr Snežana Rakić izjavila je da će ultrazvuk biti od velike koristi u širokoj upotrebi, a posebno za pregled i dijagnostiku trudnica što će imati veliki značaj u praćenju trudnoća i razvoja fetusa. „Fondacija Princeze Katarine je svojim velikodušnim gestom pokazala podršku unapređenju zdravstvenih usluga, brigu o natalitetu i želju da poboljšamo uslove rada“ – izjavila je profesorka Rakić.

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina su u više navrata pomagali rad Ginekološko akušarske klinike „Narodni front“ poklanjajući klinici inkubatore, medicinsku opremu, opremu za bebe.

Nj.K.V. Princeza Katarina sa lekarima i medicinskim sestrama GAK Narodni front u Beogradu Nj.K.V. Princeza Katarina i prof. Dr Snežana Rakić, direktorka GAK Narodni front kraj vrednog ultrazvučnog aparata koji je Princeza poklonila ovoj ustanovi Nj.K.V. Princeza Katarina i prof. Dr Snežana Rakić, direktorka GAK Narodni front prilikom obilaska majki i beba za koje je Princeza Katarina pripremila prigodne poklone

Princeza Katarina prilikom obilaska porodilja i beba kojima je uručila prigodne poklone Princeza Katarina prilikom obilaska porodilja i beba kojima je uručila prigodne poklone Princeza Katarina prilikom obilaska porodilja i beba kojima je uručila prigodne poklone