Захваљујући Фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине, Добротворној фондацији породице Нелсон и Хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага, деци Дома Дринка Павловић у Београду представљена је нова компјутерска соба у којој ће моћи да уче, напредују и развијају своје потенцијале. Ова потпуно нова компјутерска соба, у вредности од преко 1,2 милиона динара, обезбеђена је захваљујући донацији Добротворне фондације породице Нелсон.

Компјутерска соба опремљена је са шест потпуно нових рачунара и штампачем, у потпуности је реновирана и прилагођена побољшању савременог учења. Обновљени су зидови и подови, постављене су нове електричне инсталације и осветљење и постављена је нова климатизациона јединица. Соба је такође у потпуности опремљена новим намештајем и опремом: шест столица за децу, сто и столица за васпитаче, три велике полице за књиге, једна табла, прибор за писање и две табле за писање.

„Веома сам захвална Хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага и њиховим великодушним донаторима који су деци пружили могућност да прошире своја знања, развију нова интересовања и забаве се користећи модерну технологију. Захваљујући овим добрим људима, деца из сиротишта знају да увек мислимо на њих и покушавамо да им пружимо оно што им је потребно да развију своје потенцијале“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Званичном представљању донације присуствовала је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, која се овом приликом захвалила Фондацији Принцезе Катарина на помоћи и додала: „Фондација Принцезе Катарине је учинила много и током две деценије сарадње реализовани су бројни пројекти са конкретним резултатима. Овакве донације, увек усмерене тамо где је помоћ најпотребнија, су нам од великог значаја“

Зоран Милачић, генерални директор Центра за заштиту новорођенчади, деце и омладине – Звечанска, у чијој је надлежности Дом Дринка Павловић, изразио је захвалност Њ.К.В. Принцези Катарини, Добротворној фондацији породице Нелсон и Хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага.

„У име деце, топло захваљујем Њ.К.В. Принцези Катарини и Хуманитарној организацији  Лајфлајн из Чикага, који годинама великодушно помажу деци у свим нашим институцијама. Донација рачунарске опреме породице Нелсон је од великог значаја јер ће нам помоћи да лакше спроводимо планиране активности и програме“, рекао је Зоран Милачић.