Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина испоручили су 3Д мамограф вредности 300.000 долара Центру за радиологију Клиничког центра Ниш, као и „Џенерал електрик“ пацијент монитор вредности 10.000 долара Клиници за дечију хирургију и ортопедију у оквиру истог Клиничког центра. Фондација Принцезе Катарине остварила је ову важну донацију мамографа у сарадњи са америчком компанијом Холоџик, док је пацијент монитор донација хуманитарне организације Лајфлајн Њујорк која послује под покровитељством Принцезе Катарине.

У посети Клиничком центру Ниш, Њиховим Краљевским Височанствима придружили су се и Њ.Е. г-дин Кајл Скот, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији и г-дин Момчило Мирић, представник компаније Холоџик у Србији. Након посете Клиничком центру Ниш, Њихова Краљевска Височанства обишла су пацијенте у палијативном центру Кнез Село.

„Моја фондација је 2009. године донирала мобилни мамограф Клиничком центру Ниш и до данашњег дана је њиме прегледано више од 100.000 жена. Срећна сам што је америчка компанија Холоџик увидела колико се моја Фондација бори за превенцију рака дојке и што нам је донирала овај мамограф у вредности од 300.000 долара. Сигурна сам да је мамограф у правим рукама и да ће вам омогућити даље унапређење квалитета рада, као и бољу и бржу дијагностику болести дојке. Још једном велико хвала његовој ексцеленцији господину Скоту и господину Мирићу што су данас овде са нама. И то није све јер данас испоручујемо и нови Џенерал електрик пацијент монитор вредности 10.000 долара дечијој клиници Клиничког центра Ниш, а на овој донацији захваљујем Лајфлајн Њујорк хуманитарној организацији“, рекла је Принцеза Катарина у свом обраћању.

Проф. др Зоран Радовановић, директор Клиничког центра Ниш и др Златко Ширић, директор Центра за радиологију Клиничког центра Ниш овом приликом захвалили су Њ.К.В. Принцези Катарини, њеним фондацијама и компанији Холоџик на донацији овако важних медицинских апарата и изразили жељу за наставком успешне и хуманитарне сарадње.

Центар за палијативно збрињавање Клиничког центра Ниш у Кнез селу је отворен у јулу 2013. године уз помоћ др Елејн Лејкок, која је саветник за медицинска питања хуманитарне организације Лајфлајн Велика Британија, и која се заједно са Принцезом Катарином годинама залаже за унапређење палијативне неге у Нишу и читавој Србији. Принцеза Катарина и овом приликом нагласила је колико су центри за палијативно збрињавање важни и како ће њена Фондација ине наставити да ради на побољшању услова и неге ове врсте пацијената.

Фондација Принцезе Катарине се од самог оснивања залаже за превенцију рака дојке. Ово је већ пети мамограф који ће побољшати услове дијагностике и лечења ове болести у Србији, а помоћ дечијим болницама у виду нове медицинске опреме приоритет је од самог оснивања Фондације Принцезе Катарине.

 

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина Центру за палијативно збрињавање Клиничког центра Ниш у Кнез селу „Џенерал електрик“ пацијент монитор вредности 10.000 долара Клиници за дечију хирургију и ортопедију из Ниша Играчке за децу из Клинике за дечију хирургију и ортопедију из Ниша

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина са Њ.Е. г-дином Кајлом Скотом, амбасадором Сједињених Америчких Држава у Клиници за дечију хирургију и ортопедију из Ниша 3Д мамограф вредности 300.000 долара – донација Центру за радиологију Клиничког центра Ниш