Поводом 4. фебруара, светског Дана борбе против рака, Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина упутила је поруку грађанима Србије:

„Поштовани грађани Србије, данас је 4. фебруар, светски Дан борбе против рака. О превенцији рака треба мислити сваког дана у години, и ја апелујем на вас да то имате у виду. На жалост, због тешких животних околности, многи заборављају да воде рачуна о свом здрављу.

Апелујем на све грађане Србије да преузму контролу над бригом о сопственом здрављу. Бринући о свом здрављу ви истовремено бринете о својим вољенима, пошто је ваше добро здравље предуслов за здравији живот и благостање ваших породица Тако ћемо имати добру основу на којој ћемо градити јаче и здравије друштво. Желела бих да вам скренем пажњу да су лекарски прегледи који обухватају скрининг, превенцију и програме вакцинације од животног значаја и да ће вам помоћи да избегнете и излечите болести које се могу спречити.

Овом приликом желим да истакнем истинско дивљење и захвалност свим медицинским радницима на изванредном раду. Надам се да ћемо заједно радити на подизању свести о превенцији и скринингу рака који је од непроцењиве важности за здравље”, истакла је Њ.К.В. Принцеза Катарина у својој поруци грађанима Србије.