Изасланици Његовог Краљевског Височанства Њ.К.В. Престолонаследника Александра, чланови Крунског савета Владан Живуловић и Зоран Живановић, заједно са члановима удружења „Краљевина Србија“, председником Сашом Шушићем и Андријом Шошићем, које ради под покровитељством Њ.К.В. Престолонаследника Александра, положили су венце на гроб Врховног Вожда Карађорђа на Опленцу поводом Дана државности Републике Србије.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар честитао је грађанима Србије Дан државности:

“Свим грађанима Србије упућујем срдачне честитке и најбоље жеље.

На Сретење 1804. године најугледнији Срби договорили су се да за вођу устанка изаберу мог чукун-чукундеду Карађорђа, а на Сретењској скупштини 1835. донет је први устав Србије, један од најмодернијих, најдемократскијих и најлибералнијих устава свог доба.

Данас славимо слободу и независност Србије, државе у којој се свакодневно унапређују демократски принципи и људска права. Дан државности је дан када обележавамо прошлост, али и припремамо и славимо будућност Србије.

Уз сећање на Сретење 1804. године и са жељом да увек славимо овај дан као уједињени грађани Србије и целог света, честитам вам наш велики празник. Живела Србија!”, навео је Престолонаследник Александар у поруци.