Izaslanici Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, članovi Krunskog saveta Vladan Živulović i Zoran Živanović zajedno sa članovima udruženja „Kraljevina Srbija“, predsednikom Sašom Šušićem i Andrijom Šošićem, koje radi pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, položili su danas vence na grob Vrhovnog Vožda Karađorđa na Oplencu povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar čestitao je građanima Srbije Dan državnosti:

“Svim građanima Srbije upućujem srdačne čestitke i najbolje želje.

Na Sretenje 1804. godine najugledniji Srbi dogovorili su se da za vođu ustanka izaberu mog čukun-čukundedu Karađorđa, a na Sretenjskoj skupštini 1835. donet je prvi ustav Srbije, jedan od najmodernijih, najdemokratskijih i najliberalnijih ustava svog doba.

Danas slavimo slobodu i nezavisnost Srbije, države u kojoj se svakodnevno unapređuju  demokratski principi i ljudska prava. Dan državnosti je dan kada obeležavamo prošlost, ali i pripremamo i slavimo budućnost Srbije.

Uz sećanje na Sretenje 1804. godine i sa željom da uvek slavimo ovaj dan kao ujedinjeni građani Srbije i celog sveta, čestitam vam naš veliki praznik. Živela Srbija!”, naveo je Prestolonaslednik Aleksandar u poruci.