Делећи осећај да су Косово и Метохија и наши људи увек у срцима Њихових Краљевских Височанстава, председник Удружења „Краљевина Србија“, чији је покровитељ Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар, Саша Шушић и чланови ове организације поделили су ускршње пакетиће деци, угроженим породицама и школама на Косову и Метохији. Вредност донације која је донела радост нашим људима на Косову и Метохији, који живе у веома тешким условима и којима је потребна свака могућа помоћ, прелази 6 милиона динара.

Ова помоћ је прикупљена и дистрибуирана у сарадњи Принцезе Катарине и њене Фондације, хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, која је под покровитељством Њеног Краљевског Височанства, и Удружења Краљевина Србија.

Дан после Ускрса породице из села Врбовац, Стража и Ранилуг добиле су пакете хране за период од месец дана, као и одећу и обућу за сваког члана породице (патике, тренерке и дуксеве). Било је велико задовољство за све који су у томе учествовали да улепшају дан свим породицама и школама на Косову и Метохији.

Као и претходних година, Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина послала је делегацију на Косово и Метохију да уручи помоћ директно породицама и школама. Делегација је била веома дирнута захвалношћу свих, посебно деце. Многа од њих су први пут видела лаптоп, добила патике о којима су сањала. Радост највећег хришћанског празника остаће у њиховим срцима и памтиће се веома дуго. „Веома сам дирнут и много ми значи што Њихова Краљевска Височанства увек мисле на нас и шаљу своје представнике да нам директно уруче ову помоћ. Они који раде за Фондацију Принцезе Катарине побринули су се да сазнају све о нашој породици, персонализовали су поклоне, чак су сазнали и величину ципела за децу“ – рекао је један члан породице.

Такође, породице су добиле машине за веш и кревете са душецима, док је породици из села Ранилуг обезбеђен шпорет на дрва као и ламинат за под куће.

Помоћ је стигла и у три школе на Косову и Метохији, које имају укупно 99 ученика. Две основне школе – ОШ „Трајко Перић“ у Дреновцу и ОШ „Младен Марковић“ у Витини добиле су по један лаптоп, комплете школских уџбеника од првог до осмог разреда, као и комплет образовних играчака за најмлађе ученике и децу предшколског узраста. Средњој техничкој школи у Витини, коју похађа 67 ученика, поклоњен је нови лаптоп, као и три комплета уџбеника, од првог до четвртог разреда.

Посебну захвалност желимо да изразимо градовима Сремска Митровица, Инђија и Бијељина, као и Канцеларији за Косово и Метохију на донацијама и помоћи.

Настављајући да остварују визију Престолонаследника Александра да подржава образовање, ове донације школама значајно ће повећати квалитет образовања српске деце на Косову и Метохији, помажући им да остваре бољу будућност и живот сличнији оном који имају сва друга деца у Србији.